SÜT İÇİN
Yağlı balıklar, süt, yumurta sarısı ve tahıllar D vitaminini destekleyen gıdaların başında yer alıyor. D vitamini eksikliği, bütün vücudu etkiliyor. Eksikliği, tümör gelişimine (kolonkalın bağırsak, meme, prostat kanserleri), kalp-damar hastalıklarına, diyabete, kemik erimesine ve depresyona yol açabiliyor. Güneş ışığına çıkmayanlarda, kapalı ortamda kalanlarda, karaciğer-böbrek hastalığı olanlarda ve sara ilacı kullananlarda D vitamini eksikliği sık görülebiliyor. Vücudunuzda D vitamini oluşturmanın tek yolu doğrudan güneş ışını ile temastan geçiyor. D vitamini eksikliğini önlemek için haftada en az 3 kez 5-15 dakika boyunca güneşlenmek hayati önem taşıyor ve hastalıklardan koruyor.