2018 Üniversite kayıt dönemi ne zaman başlıyor? Üniversite kaydı için gerekli belgeler nelerdir?

YKS tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte istedikleri üniversitelere yerleşen adayları şimdi de üniversite kayıt heyecanı sardı. Üniversite kaydı için geri sayıma başlayan adayların en çok aradığı konuların başında üniversite kayıt dönemi ne zaman başlıyor? üniversite kayıt işlemleri nasıl ve nereden yapılır? üniversite kaydı için gereken belgeler nelerdir? soruları geliyor. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 02 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 02 Eylül 2018, 10:50
2018 Üniversite kayıt dönemi ne zaman başlıyor? Üniversite kaydı için gerekli belgeler nelerdir?

İÇİNDEKİLER

Yüz binlerce öğrenci YKS tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte hayalini kurdukları üniversitelere yerleşmenin sevincini yaşıyor. Tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra şimdi de üniversite kayıt heyecanı sardı. Üniversite kayıtlarının nasıl olacağını merak eden öğrenciler, üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? üniversite kayıt işlemleri nasıl yapılır? üniversite kaydı için gerekli evraklar nelerdir? gibi sorulara cevap arıyor. İşte üniversite kayıt dönemi ile ilgili detaylar...

ÜNİVERSİTE KAYIT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin resmi web sitesinde yapılan açıklama: YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 03-05 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

2018 ÜNİVERSİTE KAYIT BELGELERİ NELERDİR?
Kurumlar tarafından yapılan açıklamaya göre gerekli kayıt-evrak belgeleri: Öğrencinin ÖSYS sonuç belgesi, mezuniyet belgesi, nüfus cüzdanı onaylı örneği, ikametgah ile ilgili beyanı, askerlik çağında olanlar için "bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı"na dair belge", 12 adet 4.5 x 6 (cm) ebadında fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)

KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLAMA TARİHİ
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, KYK yurt kayıtları ne zaman başlıyor, sorusunun cevabını verdi. Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, üniversite kayıtları 3 Eylül'de başladığını açıkladı. Aynı gün yurt başvurularının başlayacağını söyledi. Yurt başvuruları, KYK'nın resmi web sitesinde yapılacak.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?
Burs başvuruları, tüm üniversite öğrencilerinin başvuracağı için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, DGS tercih sonuçlarını açıkladıktan sonra burs başvuruları kurum tarafından resmi web sitesinde başlatılacaktır.