BİR AVUÇ CEVİZ
Ceviz: Besin değeri yönünden zengin olan ve içeriğinde A, B1, B2, B6, C, D, E ve P vitaminleri bulunan cevizde, demir, çinko, bakır, magnezyum, fosfor ve potasyum da bol miktarda bulunuyor. Cevizde bulunan yağ asitleri kalp hastalıklarına karşı koruyor. Kalp ve tansiyon hastalarında kan basıncını ayarlıyor. Ayrıca kan pıhtılaşmasını önlüyor. Günde bir avuç ceviz yemek, kan dolaşımını düzenliyor, damar sertleşmesini önlüyor ve kalp hastalığı riskini azaltıyor.
KRİZİ ÖNLER YULAF EZMESİ: Protein, kalsiyum, demir, çinko, bakır, magnezyum, B ve E vitamini deposu olan
yulaf ezmesi, kalp hastalıklarını önlüyor ve kalp krizi riskini düşürüyor.
Yulaf ezmesi ayrıca protein, kalsiyum, demir, çinko, bakır, magnezyum içeriyor.
VİTAMİN DEPOSU YER ELMASI YER ELMASI: Yer
elması A ve C vitaminleri ile kalsiyum, demir ve fosfor mineralleri açısından zengin besinlerin başında yer alıyor. Birçok
antioksidan içeren yer elması, serbest radikalleri vücuttan atarak kalp sağlığını koruyor.
İçerdiği besin değerleri ile de kansızlığa iyi geliyor