Son dakika: Emekli ikramiyelerinin ödeneceği tarih belli oldu! Emekliye ikramiye ne zaman yatacak?

Emekliler Kurban Bayramı öncesi gözünü ikramiye ve maaş haberlerine çevirdi. Milyonlarca emekli 18 Ağustos'ta başlayacak 9 günlük resmi tatil öncesinde bayram ikramiyesini ve Ağustos ayı maaşlarını alabilmeyi ümit ediyor. Hükümetten gelen mesajlar da bu yönde. Peki emeklilerin bayram ikramiyesini alacağı tarih belli oldu mu? Emekli maaşları ne zaman yatacak? Emekli 2019 Ocak zammı ne kadar?

Giriş Tarihi 07 Ağustos 2018, 00:00 Güncelleme 07 Ağustos 2018, 14:47
Son dakika: Emekli ikramiyelerinin ödeneceği tarih belli oldu! Emekliye ikramiye ne zaman yatacak?

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca emeklinin gözü yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte Başkan Erdoğan'ın "100 günlük eylem planı" konuşmasında da müjdesini verdiği bayram ikramiyesine çevrildi. Emekliler 24 Haziran seçimleri öncesi açıklanan bayram ikramiyesi kararının ardından ilk defa Ramazan Bayramı'nda ikramiye almışlardı. 21 Ağustos'ta başlayacak Kurban Bayramı öncesinde yatırılacağı duyurulan bayram ikramiyesinin hangi tarihte yatırılacağı emekliler arasında en çok konuşulan konuların başında geliyor.

BAŞKAN ERDOĞAN MÜJDEYİ VERMİŞTİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün açıkladığı "100 günlük eylem planı"nda da kendisine yer bulan emekli ikramiyeleri hakkında Erdoğan bayram öncesi yatırılacağının müjdesini vermişti. Erdoğan; "Emeklilerimize ikinci ikramiyelerini inşallah kurban bayramı öncesi takdim ediyoruz. Milletimize verdiğimiz 1000 liranın altında emekli maaşı bırakmama sözünü yerine getiriyoruz." diyerek 1000 liranın altında emekli maaşı alanlara da seyyanen bir zam uygulamasına gidileceğinin sinyalini vermişti.

EMEKLİYE İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK?
Tüm bu gelişmelerin ışığında emekliye yatacak olan Kurban Bayramı ikramiyesinin bayram öncesinde yatacağı kesinlik kazandı. Emekliler ikramiye ne zaman yatacak? sorusunun yanıtını ararken 21 Ağustos'ta başlayacak Kurban Bayramı öncesi, arife günü olan 20 Ağustos pazartesinin de resmi tatil ilan edilmesiyle birlikte 18-19 Ağustos ile birlikte 9 günlük bir tatil planı oluştu. Kurban Bayramı öncesi son çalışma gününün 17 Ağustos olması nedeniyle bu gün öne çıkmıştı. Hükümet yetkilileri Kurban Bayramı ikramiyesinin yatacağı tarihi resmen açıkladı. Açıklanan bilgiye göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bin liralık ikramiye 16 Ağustos Perşembe günü, emekli sandığından emekli olan vatandaşlara ise 17 Ağustos Cuma günü yatacak.

EMEKLİLERE İKRAMİYE HER SENE ÖDENECEK Mİ?
Bu yıl itibariyle ödenmeye başlanan emekli ikramiyesi ile ilgili bir diğer merak edilen konu da ikramiyelerin her sene yatıp yatmayacağı. Hükümet yetkilileri emekli ikramiyelerinin her sene ödeneceği konusunda açıklamalarda bulunurken, ikramiye tarihleri olarak ise Ramazan ve Kurban Bayramı öncesini gösterdi.

İkramiyelerin ödeneceği tarih ise son olarak Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanacak. Ayrıca Kurban Bayramı'nın emekli maaşlarının ödenme tarihine denk gelmesi nedeniyle, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ağustos ayı maaşlarının erken yatma ihtimali de doğdu. Emeklilerin ikramiye ile birlikte maaşlarını da 17 Ağustos Cuma tarihine kadar alması bekleniyor.

EMEKLİLERİN OCAK ZAMMI BELLİ OLDU MU?
Milyonlarca emekli tarafından merak edilen bir diğer konu da emeklilerin 2019 Ocak ayında alacağı zam oranı. Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerini güncellemesiyle birlikte emekliye yapılacak ocak ayı zammı ile ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Buna göre emekliye yapılacak zam oranının en az yüzde 3,87 olması bekleniyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI NE KADAR OLACAK?
Zam oranının bu rakamda olması durumunda en düşük emekli aylığının 1021 lira olması bekleniyor. Aynı şekilde en yüksek emekli maaşının da 4892 lira olması bekleniyor.