Soğan-yeşil çay kansersavar

Kanser, hayatı tehdit ediyor. Sarımsak, soğan ve yeşil çay, hastalığa kalkan oluyor. Salam, sosis gibi işlenmiş gıdalar ise riski arttırıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2018 Güncelleme 27 Temmuz 2018, 02:50
Soğan-yeşil çay kansersavar

İÇİNDEKİLER

Dünyada her yıl 8 milyon kişi kanserden hayatını kaybediyor. Diyetisyen Şeyda Sıla Bilgili, kanser savar ve kanseri tetikleyen besinleri açıklıyor:

Soğan, sarımsak: Bu sebzelere kokusunu veren 'biyoaktif sülfür' maddesi, kanser hücrelerini öldürür.
TURP: Lif içeriği ile kalın bağırsak kanserine karşı korur.
BALIK: Somon, uskumru, sardalye gibi yüksek omega 3 içeriğine sahip balıklar, meme, prostat ve bağırsak kanserlerini önler.
DOMATES: Domatesin kırmızı rengini veren 'likopen', kanser hücrelerinin büyümesini durdurur.
ISPANAK: 'Folik asit' ve 'lutein' gibi bileşenler ile kanserle savaşır.
PANCAR: Kanser hücresini baskılar.
ZEYTİNYAĞI: Akdeniz tipi beslenmenin vazgeçilmezi olan zeytinyağı, kansere kalkan olur.

HASTALIĞI TETİKLEYEN BESİNLER

İŞLENMİŞ BEYAZ UN: İçerisindeki 'glüsitin', kanserli hücreleri besler.
RAFİNE ŞEKER: Kanser gelişimini hızlandırır.
İŞLENMİŞ ET: Sosis, jambon, salam gibi etlerin çoğu aşırı tuz ve kimyasal barındırır. Bu kimyasallar akciğer kanserini tetikler.
HAZIR CİPSLER: Trans yağ ve kimyasal koruyucu içeren bu atıştırmalıklar, kanser riskini arttırır.
GAZLI VE KARBONLU İÇECEKLER: Yüksek fruktozlu mısır şurubu, renklendirici ve birçok kimyasallarla dolu olan bu içecekler, kansere davetiye çıkarır.
YEŞİL ÇAY: Antioksidan özellikteki yeşil çay, kanserle mücadele eder.