Gidişat güzel

Dişlerinin hepsini çektiren Sunay Öztürk, delirten hastalığa yakalandığını öğrendi. Ankara’da tedavi gören talihsiz kadın, “Mama ile besleniyordum. Şimdi ekmeği yemeğe batırıp yiyebiliyorum. Umutluyum” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Temmuz 2018 Güncelleme 20 Temmuz 2018, 00:11
Gidişat güzel

İÇİNDEKİLER

Antalya'da yaşayan Sunay Öztürk (41) geçtiğimiz aylarda dişçiye gitti. "Bembeyaz bir gülüşe sahip olmak istiyorum" dedi. Dişlerine zirkonyum kaplama işlemi gerçekleştirdi. Ancak bu operasyondan sonra diş ağrısı çekti. 1.5 ay boyunca acısı dinmedi. Bütün dişlerini çektirdi. En sonunda beyin ve sinir cerrahına giden Öztürk, 'delirten hastalık' diye bilinen 'trigeminal nevralji' olduğunu öğrendi. Talihsiz kadın eski haline dönmek için yardım istedi. Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri ise bu çağrıya kulak verdi. İki çocuk annesi Öztürk, Nöroloji Ana Bilim Dalı'nda tedavi altına alındı. Dişlerinin renginden rahatsız olduğu için doktora gittiğini belirten Öztürk, "Gülemiyordum ama şu anki halime de çok pişmanım. Gittiğim ilk dişçi on tane dişimi kesti. Sonra ertesi gün alt çeneden on diş kesildi. Bu arada kalp kapağımda hasar oldu. Yüksek tansiyon hastası oldum, dişlerimin hepsi çekildi. Ama artık iyileşiyorum. Ekmeği çaya batırıyorum, yeni yeni yemeye de başladım. İki üç gündür kızımın yemeğinden de yemeye başladım. İlk başlarda Mama ile besleniyordum. Ağrım tamamen geçse normal hayatıma dönerim. O da olacak inşallah umutluyum" diye konuştu.


AĞRISINI AZALTTIK
Doç. Dr. Ömer Karadaş, "Şimdi alt çenede günlük ısrarlı devam eden yüz ağrısında önemli bir oranda ağrısını azalttık. Bundan sonraki aşamalarda da düşük dozlarda ayarlama yaparak ağrısını hiçbir girişimsel işlem yapmadan farmakolojik tedaviyle ortadan kaldırmaya çalışacağız" diye konuştu.