Eylül Yağlıkara cinayetinde flaş gelişme! Zanlı Uğur Koçyiğit konuştu mu? Eylül Yağlıkara neden öldürüldü?

Türkiye'yi yasa boğan Ankara'daki Eylül Karademir cinayetinde yeni gelişmeler yaşandı. Cinayetle ilgili tutuklanan zanlı Uğur Koçyiğit'in tüm soruları yanıtsız bıraktığı ve ifade vermeyi reddettiği öğrenilirken ekiplerin cinayetle ilgili karanlıkta kalan kısımları aydınlatmak için çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Giriş Tarihi 30 Haziran 2018, 00:00 Güncelleme 30 Haziran 2018, 15:48
Eylül Yağlıkara cinayetinde flaş gelişme! Zanlı Uğur Koçyiğit konuştu mu? Eylül Yağlıkara neden öldürüldü?

İÇİNDEKİLER

Bursa'da oturan ve yaz tatili için memleketleri Ankara'nın Polatlı ilçesi Uzunbeyli Mahallesi'ne gelen İbrahim ve Şerife Yağlıkara çifti kabusu yaşadı. Memleketlerinde 3 çocuklarından en küçüğü olan Eylül'ün 22 Haziran Cuma günü öğle saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte oyun oynarken kaybolmasıyla sarsılan çift, dün akşam saatlerinde Eylül Yağlıkara'nın cansız bedeninin bulunmasıyla birlikte yıkıldı.

GÜNLERCE ARANDI

Eylül'ün kaybolmasının ardından toplanan ekipler küçük kızın bulunması için hummalı bir çalışma başlatmıştı. 7 gün boyunca havadan ve karadan yürütülen tüm çalışmalar sonuçsuz kalmıştı. Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren emniyet güçleri Yağlıkara'nın Ankara'daki evinin civarında oturan komşu Uğur Koçyiğit'i gözaltına almıştı. Yapılan incelemelerde Koçyiğit'in el konulan otomobilinde bir saç teli bulunurken aracın arka koltuklarının ve paspaslarının da birkaç gün önce yıkandığı tespit edildi. İncelemeler sonucunda Eylül'ün yakınlarından alınan DNA örneği ile araçta bulunan saç teli karşılaştırıldı. Yine aracın arka kısmında bulunan bir eldivendeki kan lekeleri de karşılaştırmaya dahil edildi. Çıkan sonuçlarda kan lekesi ve saç telinin Eylül'ün DNA örnekleriyle uyduğu tespit edildi. Yaşanan bu gelişmeler üzerine Uğur Koçyiğit tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EYLÜL'ÜN ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILDI

Minik Eylül'ün kaybolmasının ardından zanlı Uğur Koçyiğit'in de mahalleliyle birlikte arama çalışmalarına katıldığı ortaya çıktı. Şüphe çekmemek için gün boyu süren çalışmalarda yer alan zanlının akşam saatlerinde de Polatlı ilçe merkezine gittiği ve Yağlıkara ailesinin de bu durumdan şüphelenerek konuyu jandarmaya ilettiği belirlendi.​

KENDİ DİKTİĞİ DİREĞİN DİBİNE GÖMMÜŞ

Dün akşam saatlerinde bölgede yaşayan bir vatandaşın ihbarı üzerine jandarma harekete geçti. İhbarda bulunan vatandaş zanlı Uğur Koçyiğit'i olay günü Yüzükbaşı yolu mevkiinde arabası ile birlikte gördüğünü söyledi. Gelen bu ihbar üzerine hemen harekete geçen görevliler mahalleye 2 kilometre mesafede ceset arama köpekleriyle birlikte çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar neticesinde Eylül Yağlıkara'nın cenazesi bir elektrik direğinin dibinde bulundu. Elektrik tellerinin bulunmadığı direğin zanlı Uğur Koçyiğit tarafından dikildiği tespit edildi. Gömüldüğü yerden çıkarılan küçük Eylül'ün cenazesi ise otopsisi yapılmak üzere Polatlı Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

ZANLI UĞUR KOÇYİĞİT'İN SORGUSU SÜRÜYOR

Olayın bir numaralı şüphelisi ve zanlısı konumundaki Uğur Koçyiğit'in emniyetteki sorgulaması devam ediyor. Tutuklu bulunduğu cezaevinde özel ekipler tarafından sorgulanan Koçyiğit'in sorulan tüm soruları yanıtsız bıraktığı belirtildi. Yedi gündür belirli aralıklarla sorguya alınan ve bu sorguların hiçbirinde konuşmayan Uğur Koçyiğit'in yanı sıra annesi H.K. ve sevgilisi de gözaltında bulunuyor.

AİLE BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİNİ KABUL EDİYOR

Acı haberin gelmesinin ardından adeta yıkılan Yağlıkara ailesi ise gelen taziye dileklerini kabul ediyor. Baba İbrahim Yağlıkara evlerinin önünde kurulan çadırda baş sağlığı dileklerini kabul ederken, küçük Eylül'ün cenazesinin bugün (30 Haziran 2018 Cumartesi) ikindi namazı sonrası yapılacak törenle toprağa verileceği açıklandı.

EYLÜL YAĞLIKARA NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

Zanlı Uğur Koçyiğit'in henüz konuşmaması ve küçük kızın otopsi raporunun henüz ortaya çıkmaması nedeniyle cinayetteki soru işaretleri henüz aydınlatılamadı. Eylül Yağlıkara'nın neden ve ne şekilde öldürüldüğü henüz bilinmezken, ekiplerin akıllarda kalan soru işaretlerinin giderilmesi için titizlikle çalıştığı öğrenildi.

BAHÇELİ'DEN TAZİYE MESAJI

​MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de hunharca katledilen Eylül Yağlıkara için bir taziye mesajı yayınladı. Bahçeli kan donduran cinayetle ilgili özetle "Eylül hunharca katledildi, bununla birlikte vicdan katledildi, insanlık katledildi, hayaller katledildi! Korkak katiller bir kez daha milli gönülleri heder etti, kedere boğdu. Olacak iş mi bu? Ey canavarlar, küçücük bir bedene, küçücük bir ana kuzusuna nasıl kast ettiniz?" ifadelerini kullandı.