Karıştırmayın
Farklı tatları aynı anda tüketmek hastalıklara yol açıyor. Sağlıklı bir hayat için yiyecekleri uygun şekilde kombine etmek gerekiyor. Örneğin yumurta ve sütü bir arada tüketmeyin. Meyveler ile rafine şeker içeren gıdaları tek başına yemek de son derece tehlikelidir
Şifa dolu hayat için doğru beslenme önemli. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erk, besinlerin tüketilme teknikleri ile uyumlarının çok önemli olduğunu söylüyor. İşte Erk'in tavsiyeleri:
1) Çiğ veya çok az pişirilmiş gıdalar tercih edilmelidir. Bu tür gıdaların içinde yeterli vitamin, mineral, antioksidanın yanı sıra bol miktarda enzim vardır. Yüksek ısıda uzun süre pişirilmiş ve işlemden geçirilmiş besinler faydalı vitamin, mineral ve enzimlerini kaybettiği için ölü gıdalardır. Sindirim sistemi için ağır bir yük oluştururlar.
2) Besinler iyi çiğnenmelidir. Sebze, meyve ve yeşilliklerin içlerindeki yararlı besinleri bırakmaları için kırılması gereken katı hücre duvarları vardır. Gıdalar çiğnenince hücre duvarları kırılır, mikrobesinler açığa çıkar.