Parkinson’un ilacı balık

Halk arasında titreme hastalığı olarak bilinen Parkinson, en çok 60 yaş ve üzerinde görülüyor. Hastalık hareketlerde yavaşlama ve titreme gibi belirtiler gösteriyor. İsveç'teki Chalmers Teknik Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma ise balığın, Parkinson riskini düşürdüğünü ortaya koyuyor. Araştırmalara göre, birçok balık türünde bulunan "parvalbumin proteini", Parkinson hastalığının ortaya çıkmasına yol açan "alfa-sinüklein" adlı proteinin oluşmasını engelliyor. Balık, bu özelliğiyle yaşlıların korkulu rüyası olan Parkinson'un önlenmesine yardımcı oluyor. Araştırmacılardan Nathalie Scheers, "Balıkların yaz aylarında güneş gördükten sonra 'parvalbumin' oranlarında artış olur. Bu yüzden sonbaharda balık tüketimini artırmak iyi olabilir" diyor.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.