;

İzmir'de başladı dünya peşine düştü

Et işleme tesisi bulunan Türk girişimci, atık kemikleri değerlendirerek ilik suyu ve çorba ile yeni bir pazar yarattı.

İzmirde başladı dünya peşine düştü

Kemalpaşa ilçesinde et işleme tesisi kuran Hüseyin Cengiz, kalan kemikleri değerlendirmek için bir arayışa girdi. Yaptığı yurt dışı gezileri sırasında ilik suyu üzerine satış yapan iş yerlerini fark eden Cengiz, Türkiye'ye döndükten sonra kemikleri değerlendirmek için Ar-Ge çalışması yürüttü. Cengiz, yapılan çalışmalar sonrası yüzde 100 dana kaval kemiği kullanarak ilikli kemik suyu üretimine başladı. İlikli kemik suyunu Zel markasıyla piyasaya süren firma sahibi Cengiz, AA muhabirine, ilikli kemik suyunun doğal bir şifa kaynağı olduğunu ve yüzyıllardır geleneksel bir lezzet olarak mutfaklarda yer aldığını belirtti.

  • 17 Nisan 2018, Salı 07:01

kalan karakter 1000

Ali Veli Ali Veli

Sağlık açısından son derece faydalıdır. Kasap çocuğu olduğum için iyi bilirim..

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 17.04.2018 11:16

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan TAKVİM veya takvim.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.