Güçlü bir bağışıklık sisteminin, hastalıklara yakalanma riskini azalttığını ifade eden uzmanlar, doğal besinlerle dengeli ve düzenli beslenmenin, kış ayları boyunca vücudun hastalıklara karşı direncini yükselteceğini belirtiyor. Günlük beslenmede bağışıklık sistemini destekleyen en önemli besin grubunun probiyotikler olduğuna dikkat çeken hekimler, şunları söylüyor....
KEFİR, TARHANA, BOZA, ŞALGAM VE TURŞU TÜKETİLMELİ
Bağırsak mikroflorasını değiştirerek sağlığımız ve bağışıklık sistemimiz üzerinde yararlı etkileri görülen probiyotikler; kabızlık ve irritable bağırsak sendromuna iyi gelmekte, kanser riskini azaltmakta, bağırsaklarda kalsiyum emilimini arttırarak kemik sağlığının korunmasına yardım ediyor. En önemli probiyotik gıdalar ev yapımı yoğurt, kefir, tarhana, boza, şalgam ve turşu.
MAYDANOZ, KUŞBURNU VE DOMATES C VİTAMİNİ DEPOSU
Vücuttaki virüs aktivitesini azaltmaya yardımcı olan en önemli bağışıklık destekleyicilerden birinin C vitaminidir. Ayrıca C vitamini, besinlerle aldığımızı diğer bazı besi ögelerinin vücutta kullanılmasına da yardımcı oluyor. Demirin, kalsiyum, bazı B vitaminleri, A ve E vitaminlerinin vücutta daha elverişli olarak kullanılmalarında gerekiyor. Ülkemizde her mevsim C vitamini kaynağı sebze ve meyve bulunmuyor. En önemli kaynakları portakal, mandalina, greyfurt, limon, maydanoz, kuşburnu ve domates.