2017 Miraç kandili ne zaman? Miraç kandilinde yapılacak dualar ve ibadetler

Müslümanlar için en önemli günler arasında yer alan Miraç kandili yaklaşıyor. Peki Miraç kandili ne zaman idrak edilecek? Miraç kandilinde hangi ibadetler yapılmalıdır? Miraç kandilinde yapılacak dua ve ibadetlerin faziletleri nelerdir? Miraç kandilinin önemi nedir? İşte Miraç Kandili ile ilgili bilinmesi gereken tüm ayrıntılar...

Giriş Tarihi 19 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 19 Nisan 2017, 22:47
2017 Miraç kandili ne zaman? Miraç kandilinde yapılacak dualar ve ibadetler

İÇİNDEKİLER

Miraç Kandili, Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in Miraç'a çıkarak Allah'ü Teala'nın huzuruna çıkması hadisesidir. Miraç Kandili bu nedenle çok önemlidir. Miraç Kandili duaları ve miraç kandili yapılacak ibadetler bu nedenle pek önemlidir.

MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN?
2017 yılında merak edilen en önemli tarihlerin başında kandiller geliyor. Mübarek Miraç Kandili'nin bu sene hangi tarihte ve günde idrak edileceği belli oldu. Recep ayının 27. gecesinde idrak edilen Miraç Kandili, 2017 senesinde 23 Nisan Pazar gecesi idrak edilecek.

MİRAÇ KANDİLİNDE YAPILAN İBADETLER
Kur"ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur"ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah"a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

*Peygamber Efendimiz (sav)"e salât ü selâmlar getirilmeli; O"nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

*Kaza, nafile namazlar kılınmalı; varsa o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli.

*Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.

*Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı.

*Mü"minlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.

*Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.

*Kişi kendine ve diğer Mü"min kardeşlerine hattâ isim zikrederek dualar etmeli.

*O gece ile ilgili âyetler, hadîsler ve bunların yorumları ilgili kitaplardan ferden veya cemaaten okunmalı.

*Kandil gecesinin akşam, yatsı ve Sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalı.

*Bu kandil gecelerinin gündüzlerinde mümkün olduğunca oruç tutulmalı.