Sarımsak-biber mantar gider

Hazımsızlık, karın ağrısı ve şişkinlik gibi şikayetlere yol açan bağırsak mantarına doğal gıdalar ilaç gibi etki ediyor. Sarımsak, kırmızı acı biber ve kimyon mantarın oluşumunu engelliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Aralık 2016 Güncelleme 14 Aralık 2016, 00:00
Sarımsak-biber mantar gider

İÇİNDEKİLER

Mide ve bağırsak mantarları can acıtıyor. Sıcak, ıslak ve sürekli besin bulabilecekleri ortamı seçen mantarların bağırsaklara yerleştikten sonra kişiye büyük sıkıntı verdiğini söyleyen uzmanlar, "En önemli belirti karın ağrısı ve şişkinliktir. Kabızlık ya da sürekli ishal ortaya çıkabilir. Ağız kokusu, genel olarak bir isteksizlik de belirtiler arasında yer alır" şeklinde konuşuyor. Bağırsak-mide mantarının zamanında tedavi edilmezse yol açtığı sıkıntıları ise uzmanlar şöyle anlatıyor:

KAŞINTI YAPAR
"Bağırsak mantarı çeşitli ilaçlarla tedavi edilebilir. Gereksiz yere kullanılan antibiyotikler, yanlış beslenme, aşırı tatlı ve karbonhidratlı gıda tüketimi mantar oluşumuna zemin hazırlar. Eğer uzman hekime gidilmezse gaz sorunları, ülser, akciğer problemleri, hatta kalp sıkışması dahi yaşanabilir. Belirtiler arasında kaşıntı ve kaş-saç derisinde kepeklenme de öne çıkar. Vücudunuzun çeşitli bölgelerinde oluşan kaşınma hissi, bağırsaklarınızda bulunan mantarın çoğaldığının habercisidir. Bu yüzden mantarı görmezden gelmek imkansızdır. Ancak teşhis koymak kolay değildir. Evde tükürük testi sayesinde ilk teşhisi kendiniz koyabilirsiniz." Basit gibi görünen ancak bulaşıcı özelliği olan mantardan koruyan ve ilaç gibi etki eden gıdalar ise şunlar...

DOĞAL TEDAVİLER
* Yulaf, kuruyemiş, lifli gıdalar, sarımsak ve kırmızı acı biber bağırsaklarda ve midede mantar oluşumuna karşı etkilidir.

* Melisa, ısırgan otu, kimyon, mide ve bağırsakta meydana gelen mantarların yayılmasını engellemede etkilidir.

* Nohut ve armut bağırsakları yumuşatır ve kabızlığa karşı birebirdir.

* Tarçın her türlü mide ağrısı ve bulantısına iyi gelirken ayrıca bağırsakları da düzene sokar.

* Çilek, brokoli, lahana bağırsak ve mide dostu yiyeceklerdir.

* İncir, fıstık, badem, esmer pirinç, keten tohumu, bağırsak problemi yaşayan kişilerin mutfaklarında muhakkak olması gereken besinler arasındadır.

* Papatya çayı, kekik çayı ya da sarı kantaron çayı mide ağrılarının azalmasına neden olur, gaz sancılarına iyi gelir. Günde 1 fincan içilmesi mideyi rahatlatmada etkilidir.

* Zencefil, tarçın, tarçınlı süt, meyan kökü, diken üzümü, aloevara da ağrılara iyi gelir. İçtiğiniz sütün içerisine bir tutam tarçın atabilirsiniz. Ya da zencefil kökünü demlikte kaynatın ve için.