Uzun ömrün sırrı: Turşu-Balık

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ekim 2016 Güncelleme 18 Ekim 2016, 00:21
Uzun ömrün sırrı: Turşu-Balık

İÇİNDEKİLER

Japonlar'ın dünyanın en uzun yaşayan insanları olduğu saptandı. Bilim insanları, ortalama 86 yıl yaşayan Japonlar'ın uzun yaşamasının sırrını araştırdı. İngiliz beslenme uzmanı Cassandra Barns, Japon tarzı beslenmenin ömre ömür kattığını açıkladı. Barns, Japonya'da bol bol tüketilen sebze turşusu ve balığın ömrü uzattığını vurguladı. Barns, Japon diyetinin 'olmazsa olmaz' 4 temel gıdayı da şu şekilde sıraladı: Çorba, yeşilçay, sebze turşusu ve balık...