Ünlüler hacamat oldu!

Dünyaca ünlü isimler, yüzlerce yıllık hacamatı daha yeni keşfetti! Sağlıklı olmak için hacamat yaptıranlar arasında Madonna, Justin Bieber ve Jennifer Aniston gibi yıldızlar dikkat çekti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mayıs 2016 Güncelleme 25 Mayıs 2016, 01:41
Ünlüler hacamat oldu!

İÇİNDEKİLER

Tarihi yaklaşık 5 bin yıl öncesine dayanan kadim tıp yöntemlerinden hacamat, günümüz ünlülerinin de vazgeçilmezi oldu. Derinin neşter yardımıyla çizilip ağzı geniş bir bardak, kavanoz veya şişe ile oluşturulan emme gücüyle kanın çekilmesi şeklinde yapılan hacamata, Prens William- Kate Middleton, Justin Bieber, Madonna, Jennifer Aniston, David-Victoria Beckham, Jessica Simpson, Britney Spears, Lindsay Lohan ve Gywenth Paltrow gibi yıldız isimler ilgi gösterdi. Prens William-Kate Middleton'ın, Buckingham Sarayı'nda hacamat doktorlarının bulunduğu, Middleton'ın çocuklarını hacamat sayesinde sağlıklı ve kolay dünyaya getirdiği ifade edildi. Madonna ile Justin Bieber'ın da hacamatla şifa bulup, formlarını koruduğu dillerde dolaşmaya başladı. Ünlülerin hacamat yaptırırken çektirdikleri fotoğrafları sanal alemde paylaşması ve yabancı basının gösterdiği ilgi, özellikle Avrupa'da hacamatın yıldızını parlattı.


MADONNA

HASTALIKLARDAN KORUYOR
Uzmanlar, hacamatın yararlarını şöyle sıraladı: "Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, hastalıklardan korur. Kanda birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağlar. Kan dolaşımını ve metabolizmayı düzenler. Ödem çözülmesinde, bağışıklık sistemine bağlı tüm kronik hastalıklarda etkilidir."










ÖZGE GÜRCAN