Her kurban bir 'can'

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), gelirini lösemili ve kanser çocukların sağlık ve eğitim giderlerinde kullanmak amacıyla bağışçılar adına dini usullerle kurban kesecek.

Giriş Tarihi 14 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 14 Eylül 2015, 14:01
Her kurban bir ’can’

İÇİNDEKİLER

Lösemili ve kan hastası çocukların sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyacını karşılamak amacıyla Ankara merkezli kurulan ve Türkiye'nin bazı illerinde de irtibat ofisleriyle hizmet veren LÖSEV, Kurban Bayramı için kampanya başlattı. 'Her Kurban, Lösemili Çocuklara Can' adlı kampanya kapsamında kurban bağışları toplanarak, lösemili çocukların tedavi, eğitim ve diğer giderleri için kullanılacak. LÖSEV'in çocuklar için kömürden ete, makarnadan buzdolabına, ilaçtan trombosite, oyuncaktan kırtasiyeye kadar tüm ihtiyaçlarını karşıladığı da kaydedildi.

LÖSEV Antalya İrtibat Ofisi'nden yapılan duyuruda, kurban ibadeti gereği vekletle kurbanların bağışçı adına kesilerek, yaşamak için desteğe ihtiyaç duyan lösemili ve kanserli çocuklara ulaştırıldığı belirtildi. Kurban Bayramı'nda LÖSEV'e veklet vererek hem kurbanların dini usullerle kestirebileceği hem de bu bağışlarla lösemili ve kanserli çocuklara hayat verilebileceği belirtilen çağrıda, "Kurbanlarınız, Kurban Bayramı'nda noter gözetiminde, dini esaslarla kesilecektir. Etleri hemen tüketilemeyeceği için kesen kurumlara ödünç verilip daha sonra taze et ve et ürünü olarak geri alınacaktır. Böylece lösemi ve kanser hastalarımız yalnızca Kurban Bayramı'nda değil, tüm yıl boyunca taze et ürünleri ile beslenecek, vücut savunmaları güçlenecek, iyileşecektir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın icazeti doğrultusunda dağıtılamayan kısmı rayiç bedel üzerinden satılıp geliri çocuklarımızın ihtiyaçları ve tedavileri için sarf edilecektir" denildi.

KURBAN VEKALETİ İÇİN NELER YAPILMALI?

LÖSEV'in bu yıl kurban bedeli 650 TL, 230 dolar veya 210 euro olarak belirlendi. Bütün banka şubelerinde açık olan LÖSEV hesabı üzerinden veya internet bankacılığı, LÖSEV'in internet adresi, telefon numaralarından ulaşılarak, vakıf ofislerine elden veya evden bağış, PTT şubeleri gibi bağış yöntemleri de www.losev.org.tr adresinde ayrıntılı olarak belirtiliyor.