Dünyanın en uzun boylu kızı Türkiye’den

Geçtiğimiz yıl “dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu genç kızı” olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Rümeysa Gelgi’ye ASSIST Dünya Rekorları tarafından sertifika gönderildi.

Giriş Tarihi 14 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 14 Ağustos 2015, 13:42
Dünyanın en uzun boylu kızı Türkiye’den

İÇİNDEKİLER

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan Rümeysa Gelgi, geçtiğimiz yıl 2,13 metrelik boyuyla "dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu genç kızı" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti. Bu yıl ise Gelgi'ye merkezi Hindistan'da bulunan ASSIST Dünya Rekorları tarafından sertifika verildi.

Weaver sendromu yani aşırı gelişmiş iskelet sistemi hastası olan Gelgi, yaptığı açıklamada, "Ben kendimi tanıtmayı, insanlarla daha yakın olmayı ve onlara kendimi anlatmayı çok istiyorum" dedi.

Dünya çapında rekortmen unvanı veren birkaç kuruluş olduğunu ve bunlarla iletişim halinde olduklarını dile getiren Gelgi, sözlerine, "Rekorumu internet sitelerine eklemek ve kendilerine ait bir sertifika vermek istediklerini ilettiler. Ben de bundan çok büyük mutluluk duydum. Sertifikam geldi. İlk aldığım belgeden sonra sadece ülkemiz değil, dünya genelinde insanlar beni tanımaya başladılar. İkinci sertifikayla ilgi daha da arttı. Sosyal medya üzerinden de çok fazla ilgi görüyorum. Çok güzel sözler ve yorumlar aldım. Bu benim en çok sevindiğim taraf oldu. Ben kendimi tanıtmayı, insanlarla daha yakın olmayı ve onlara kendimi anlatmayı çok istiyorum. Safranbolu ve Karabük dışında Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yapılacak olan etkinliklere davet edilmeyi çok isterim." şeklinde devam etti.