Bölgesel akneler hastalık habercisi

Boyun, bel, göğüs ve kalça çevresi gibi yerlerde ortaya çıkan akneler hastalıkları önceden haber veriyor. Uzmanlar, bölge bölge akne haritası ve neden olabileceği rahatsızlıkları ayrıntılarıyla sıralıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mayıs 2015 Güncelleme 19 Mayıs 2015, 00:00
Bölgesel akneler hastalık habercisi

İÇİNDEKİLER

Yüz ve vücut üzerinde çıkan akneler, sağlık durumunuzu adeta rapor ediyor. Farklı noktaları hedef alan sivilcelerin ayrı ayrı hastalık habercisi olduğunu aktaran uzmanlar, "Bedeninizde çıkan aknelere dikkat ederek, hastalıklarınız hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz" diyor. İşte uzmanlardan bölge bölge akne haritası ve işaret ettiği hastalıklar...

1. Bölge: Hormonlar:
Eğer bu bölgede sivilceleriniz mevcut ise, böbrek üstü bezlerinizde bir problem olabilir. Aynı zamanda yoğun stres altında olduğunuz veya fazla oranda şeker tükettiğiniz anlamına da gelebilir.

2-3. Bölge: Stres:
Omuz bölgesinde çıkan akneler stresle birlikte bağışıklık sisteminizin zayıfladığına işaret eder. Bu durumda hastalıklardan korunmak için biraz dinlenmeniz ve stresten uzak durmanız gerekiyor.

4. Bölge: Sindirim sistemi:
Göğüs üzerinde çıkan akneler sindirim sistemi ile alakalı sorunların belirtileridir. Hazır, işlenmiş gıdalardan uzak durmak, gıda rejimi yapmak bu sivilce ve sorunlardan uzaklaşmanıza yardımcı olacaktır.

5-6. Bölge: Vitamin eksikliği:
Kollarınızda ortaya çıkan sivilceler vitamin eksikliği olduğunu gösteriyor. Uzmanlar bu sıkıntının üstesinden gelmek için vitamin haplarına değil, toprakta yetişen sebze-meyve
tüketimini öneriyor.

7. Bölge: kan şekeri seviyesi
Mide üzerinde kendini belli eden sivilceler genellikle kan şekeri düzeyiyle alakalıdır. Dengesizleşen kan seviyenizi düzeltmek için beyaz ekmek ve şekerden uzak durmak, sebze-meyve tüketimini ise artırmak gerekiyor.

8. Bölge: Bulaşıcı hastalık
Cinsel yolla bulaşan rahatsızlıklar: Genital bölge üzerinde çıkan akneler ile birlikte karıncalanmalar, cinsel yolla bulaşan rahatsızlıkların habercisi olabilir. Bu durumda hijyen çok önemlidir diyen uzmanlar, kişileri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

9-10. Bölge: Alerji sorunları
Eğer kalça veya bacakların üzerinde akneler mevcutsa bu cilt sorunları ile alerji belirtisi olabiliyor. Ayrıca uzmanlar bu durumun kılların ters dönmesi sonucu oluşmuş olabileceğini belirtiyor. Kullandığınız sabun ve kozmetiklere dikkat edin.

11-12. Bölge: Kan şekeri seviyesi sinir sistemi
Bu bölgede çıkan sivilceler yüksek kalorili beslenme ya da yetersiz uyku sonucu ortaya çıkabiliyor. Öte yandan sinir sisteminde ortaya çıkan rahatsızlıklara da işaret edebiliyor.

13-14. Bölge: Kötü beslenme
Kalçalarınızın üzerinde sürekli sivilceler çıkıyorsa, sağlıksız yemek tercih ediyorsunuz anlamına geliyor. Uzmanlar bu beslenme tarzının ise sindirim sistemini olumsuz etkilediğine dikkat çekiyor.