Estetik ve üç önemli soru

Estetik operasyonların gelişen teknolojinin etkisiyle hızlı bir ivme kazandığı günümüz dünyasında çoğu kişi cerrahi müdahalelere sıcak bakarken, Op. Dr. Mehmet Reis estetik öncesi sorulması gereken 3 soruya dikkat çekti.

Giriş Tarihi 30 Nisan 2015, 00:00 Güncelleme 30 Nisan 2015, 11:18
Estetik ve üç önemli soru

İÇİNDEKİLER

Estetik International Sağlık Grubu doktorlarından Op. Dr. Mehmet Reis, estetik olmadan önce doktora sorulması gereken konular hakkında bilgi verdi. Başarılı bir estetik operasyonun, hastayla yapılan birebir istişareyle başladığını söyleyen Op. Dr. Reis, "Tecrübelerime göre hastanın ve doktorunun birbirlerine bol bol soru sorması gerekir. Bu çok önemlidir, zira doktorunuzun ne kadar güvenilir, yetenekli ve konusuna hakim olduğunu ancak bu şekilde anlayabilirsiniz. Ayrıca bu sorularla hasta tam olarak ne yapılacağını kavrar ve doktor da hastanın ne istediğini net bir şekilde anlayacaktır açıklamasında bulundu. Reis, hastaların sorması gereken 3 soruyu şöyle açıkladı:

"BU OPERASYONU SIKÇA YAPIYOR MUSUNUZ?"
Her cerrahın el becerisinin farklılık gösterdiğini söyleyen Op. Dr Mehmet Reis, "Hastanın mutlaka istediği bu cerrahi operasyon için doktorunun ne sıklıkla ameliyat yaptığını öğrenmesi iyi olacaktır. Doktorunuzun pratik edindiği bir operasyon olması ve bu dalda güncel teknik ve donanıma sahip olması, cerrahinin etkili bir geri dönüş alınmasına fayda sağlar. Ayrıca hastalar ön görüşme esnasında doktorlarının daha önceden yaptıkları operasyon sonuçlarını görmeleri, öncesi ve sonrası fotoğrafları incelemeleri son derece önemlidir dedi.

"ANESTEZİ YÖNTEMİM NE OLACAK VE KİM UYGULAYACAK?"
İkinci önemli sorunun anestezi yönteminin şekli ve kimin uygulayacağı olduğunu açıklayan Reis, şu ayrıntılara değindi:
"Anestezi seçeneklerini doktorunuzdan öğrenmelisiniz. Bu konuda doktorunuza güvenmenizi tavsiye ederim. Çünkü operasyonun güvenli ve sorunsuz geçmesi için doktorunuz size en uygun seçeneği söyleyecektir. Bazı operasyonlara lokal, bazısında genel anestezi yapılabilir ve mutlaka anestezi ve reanimasyon uzmanı tarafından yapılmalıdır.

"İYİLEŞME SÜRECİM NASIL OLACAK?"

Estetik operasyon öncesi sorulması gereken sorular arasında en önemlisinin iyileşme süreciyle ilgili olduğunu vurgulayan Op. Dr. Mehmet Reis, "Cerrahi bir estetik operasyon geçirecekseniz, illaki iyileşme süreçlerini, neler yaşayacağınızı, pansuman ve diğer elzem konuları danışmanız gerekir. İyileşme sürecinde bakmakla yükümlü olduğunuz çocuklarınızı veya ailenizi zor durumda bırakmamak için sizi nasıl bir sürecin beklediğinden emin olmalısınız. Kaç günde toparlanacağınız, alınması gereken dikişler varsa ne zaman alınacağı, ne zaman spora başlayabileceğiniz de yine önemli sorular arasında yer alıyor dedi.