Havalar nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artacağını bildirdi.

Giriş Tarihi 26 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 26 Şubat 2015, 11:58
Havalar nasıl olacak?

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Batı Akdeniz, Kocaeli, Sakarya ve Erzurum çevreleri ile Eskişehir'in batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde sağanak, iç kesimlerde hafif yağmur, Erzurum çevrelerinde hafif kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde 2 ila 4 derece artacak, rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.



BÖLGELERDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batısı ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerde hafif yağmur şeklinde olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Eskişehir'in batı ilçelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, sabah ilk saatlerde Erzurum çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgede yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu.(15)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu.(14)

İZMİR: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı.(17)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu.(19)

ANTALYA: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı.(16)

HATAY: Parçalı ve çok bulutlu.(18)

MERSİN: Parçalı ve çok bulutlu.(18)

KONYA: Parçalı ve çok bulutlu.(14)

TRABZON: Parçalı bulutlu.(18)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde çevreleri hafif kar yağışlı.(3)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu.(10)