Mantara ya sabır!

Vücudun hemen her yerinde oluşabilen mantar, hayatı zorlaştırıyor. Bitkisel kürler ise tedavide olumlu sonuçlar veriyor. Sarısabır otuyla hazırlanan karışım da hastalığı yok ediyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Şubat 2015 Güncelleme 16 Şubat 2015, 00:05
Mantara ya sabır!

İÇİNDEKİLER

Deride mantar hastalığı, bulaşıcı olup doğrudan temas ile geçiyor. Bedenin hemen her yerinde enfekte olabiliyor. Ancak, ayak parmaklarının arası hasta olduğu zaman, bu durumun tedavisi uzun sürebiliyor. Bulaşıcı olduğu için okullar, yüzme havuzu, ev hayvanları ve hastalıklı kişinin giysilerinden bulaşabiliyor. Uzmanlar, deride beliren mantar mikrobunun kesin çözümü için dermatologa başvurulmasını öneriyor. Ayrıca bitkisel kürlerden elde edilen karışımların da rahatlatıcı olabileceğini aktarıyor. İşte mantar rahatsızlığını gideren mucize iksirler: n Temiz bir kabın içine 100 gram vazelin, yarım kahve fincanı kükürt koyun. Bu karışımı merhem haline getirecek kadar su ekleyin. Daha sonra iyice karıştırıp, hastalıklı bölgeye günde iki kere sürün.
Bir litre suyun içine 100 gram kepek ve dövülerek toz haline getirilmiş bir tatlı kaşığı gülhatmi kökü katın. Kaynattıktan sonra süzün. Ilık halde söz konusu bölgeyi yıkayın. n Toz haline getirilmiş bir miktar beyaz haşhaş tohumunu sirke ile karıştırın. Karışım sıvı hale geldikten sonra mantarlı bölgeye sürün. Bir saat geçtikten sonra yıkayın. Günde iki kere tekrarlayın.
Bir miktar sirkenin içine akşamdan bırakılan kuru erik tanelerini ertesi gün sirkenin içinden alın. Erikleri bıçakla ikiye kesin. Sonra hastalıklı bölgeye sabah ve akşam sürün.
Bir miktar taze menekşe çiçeğini iyice ezin. Sonra hastalıklı bölgeye sürün. n Kabukları soyulmuş bir adet acı hıyarı ezin. Sonra söz konusu bölgeye sabah ve akşam sürün.
Bir kahve fincanı susam yağının içine yarım çay kaşığı sarısabır tozu katın. İyice karıştırdıktan sonra erik hoşafı ile birlikte için.
Kaynar suyun içine bir çay kaşığı demirhindi katın. Demlendikten sonra süzün. Sabah ve akşam iki kere için.
Bir litre suyun içine bir avuç avşar otu ekleyin. Kaynattıktan sonra süzün. Bu su ile hastalıklı bölgeyi yıkayın. Bitkinin zehirli olması nedeniyle kesinlikle dahilen (içten) kullanmayın.
Bir litre suyun içine iki çorba kaşığı kişniş katın. Kaynattıktan sonra süzün. Elde edilen su ile söz konusu bölgeyi sabah ve akşam yıkayın. n Bir litre suyun içine bir avuç börülce katın. Kaynattıktan sonra süzün. Günde üç öğün bir fincan için.
Bir miktar defne yaprağı, dalları ve yemişleri bir arada kaynatın. Söz konusu bölgeyi bu su ile yıkayın.
Bir litre suya bir tutam yulaf sapı katın. Kaynatıp üç öğün için.
Kaynar suyai birer çay kaşığı şahtere otu ve helile katın. Demleyepi tüketin.
Bir litre suyun içine bir tutam sığırkuyruğu katın. Kaynattıktan sonra süzün. Günde üç öğün bir fincan için.