Takvim

Bugünkü
Takvim
  • Yaşam
  • 11.02.2015 Gazete
ABONE OL

Açlık krizine fasul-ye!

Aniden bastıran açlık hissi kilo artışına neden olurken, kan şekerini de birden yükseltiyor. Sağlığa zararlı bu duruma karşı fasulye ve yulaf ezmesi tüketmek uzun süre tokluk ve kontrollü yemeyi sağlıyor...

Açlık krizine fasul-ye!
Bazı zamanlarda aniden düşen kan şekeri açlık krizlerine neden oluyor. Bu durum ise sağlıksız beslenmenin önünü açıyor. Hastalıklar ise alınan kilolarla paralel olarak vücuda yerleşiyor. Bu durumla başa çıkabilmenin yolunun 9 püf noktada olduğunu belirten uzmanlar, bu alışkanlıkların edinilmesinin ani açlık hissini bastıracağını aktarıyor. İşte o uzun süre tokluk hissi sağlayacak öneriler...

YULAF EZMESİNİ TERCİH EDİN
Sabahları kahvaltıda sütle birlikte yulaf ezmesi tüketin. Kepekli ekmek veya müsliden çok daha doyurucudur. İçinde bulunan bol lif, protein ve tahıl taneleri ise hem doyurucu, hem besleyici...

MEYVEDEN VAZGEÇMEYİN!
Portakal suyu değil, portakal; elma suyu değil, elma! Meyve suyu yerine meyvenin kendisini tercih edin. İçinde daha fazla lif bulunur. Ayrıca midenizde sindirimi daha fazla süreceği için, acıkma vaktiniz de gecikir.

ODANIZ AYDINLIK OLSUN!
Loş ışık, romantik bir ortam yaratmakla kalmıyor, iştahınızı da açıyor.
O yüzden loş ortamda yemek yememeye özen gösterin.

VİTAMİNLERİ İHMAL ETMEYİN!
Vücudunuzda vitamin eksikliği olduğu sürece iştahınız artacaktır. Rejim yaparken meyvesebze ağırlıklı beslenmek gerekiyor. Vitamin takviyeleri de işe yarayacaktır.

EKMEĞE DİKKAT EDİN!
Light ekmek az kalorili ama çok doyurucu olmayabilir. Kahvaltıda 1-2 dilim çavdar ekmeği yiyerek güne enerjik başlayabilirsiniz.

PROTEİN OLMADAN OLMAZ!
Yediğiniz her öğünün yüzde 30'unun protein olmasına özen gösterin. İştahınızı tatmin etmekle kalmaz, enerji ve kuvvet de verir. Örneğin günde 1 yumurta tüketmeyi unutmayın.

DİĞER ELİNİZİ KULLANIN !
Yemek esnasında çatalı pasif olan elinizle kullanın. Böylece daha yavaş yemek yer, yemeklerinde sindirimi daha yavaş olduğu için ani açlık krizleri yaşamazsınız.

MEŞRUBATA ARTIK SON!
Gazlı içecekleri tatlandırmaya yarayan mısır şurubu, yüksek oranda fruktoz içerir. Ayrıca ne insülin salgılamasını teşvik eder, ne de iştah bastırır. Bunun için en sağlıklı olan suyu tercih edin. Günde en az 2.5
litre su için!