Beklenen kar etkisini göstermeye başladı

Yurt genelini etkisi altına alması beklenen soğuk hava dalgası Bolu Dağı kesiminde etkisini göstermeye başladı. Pazartesi akşamından itibaren İstanbul'a gelmesi beklenen kar yağışının perşembeden sonra etkisini yitirmesi bekleniyor.

Giriş Tarihi 08 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 08 Şubat 2015, 13:49
Beklenen kar etkisini göstermeye başladı

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ardı ardına yaptığı soğuk hava dalgası ve karuyarıları sonrasında İstanbul Ankara karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı başladı.

Edinilen bilgiye göre, TEM Otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde başlayan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı.

2 DALGA BİRDEN ETKİSİNİ GÖSTERECEK
Bugün ve yarın 2 soğuk hava dalgası tüm Türkiye'yi etkisi altına alacak. Hafta içi yurdun büyük bölümünde kar yağışları görülecek. Sıcaklıklar ise yurt genelinde bugünden itibaren hızlı bir şekilde düşmeye başlayacak. Sıcaklıkların İstanbul'da bugün 6 dereceye düşmesi bekleniyor. Pazartesi günü karla karışık yağmurla birlikte sıcaklık 5 dereceye daha düşecek. Salı ve çarşamba gününden itibaren yoğun kar yağışı görüleceği şehirde sıcaklıklar 1 derece hissedilecek.
Yurdun yarın Orta Akdeniz üzerinden gelecek olan alçak basınç merkezi ve yağışlı havanın, buna ilave olarak ise pazartesi günü Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta boyunca hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına Marmara ve Ege bölgeleri ile Batı Akdeniz'de normallerinin altına kadar düşeceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

3 GÜN DİKKAT!
Meteorolojiye göre pazar, pazartesi, salı ve çarşamba günleri ülke genelinin tamamına yakını yağışlı geçecek. Perşembe günü kuzey ve doğu bölgelerde etkili olacak yağışlar etkisini azaltacak ancak soğuk hava etkili olmaya devam edecek. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Doğu Karadeniz kıyıları ve Akdeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

PAZARTESİ
Çanakkale, Balıkesir ve Bursa'da yağmur şeklinde başlayacak yağışların yoğun kar yağışı şeklinde devam edeceği, kıyı Ege'de kuvvetli sağanak yağmur görüleceği tahmin ediliyor.

SALI
Kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışının İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyon, Uşak, Manisa, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Isparta çevrelerinde etkili olması tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Rüzgarın pazartesi günü Akdeniz ile Doğu bölgelerinde günbatısı ve lodosdan, Marmara ve Kuzey Ege'de yıldız ve poyrazdan kuvvetlenerek fırtına şeklinde eseceği, salı günü şiddetini Marmara, Batı Karadeniz ve Ege'de daha da artıracağı ve saatteki hızının 80- 110 kilometreye kadar ulaşağı tahmin ediliyor.



KAR PAZARTESİ AKŞAMDAN İTİBAREN İSTANBUL'DA
İstanbul'da pazartesi günü yağmur şeklinde başlayacak yağışın akşam saatlerine doğru önce karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar, ardından gece saatlerinde il genelinde kara dönüşeceği, kuzey yönlerden esecek kuvvetli fırtınayla birlikte salı ve çarşamba günleri kuvvetli kar yağışlarının meydana gelmesi bekleniyor. Yağışın perşembe gününden itibaren etkisini azaltarak karla karışık yağmur şekline dönüşeceği tahmin ediliyor.

İZMİR'E DE PAZARTESİ AKŞAM KAR GELİYOR
İzmir'de ie pazar günü yağmur şeklinde başlayacak yağışların pazartesi günü akşam saatlerinden itibaren yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde meydana geleceği ve salı günü iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere kar yağışlı geçeceği ve çarşamba günü yağışın kesilmesi bekleniyor.