Başarının sırrı fındık

Haftasonu yapılacak olan LYS sınavı öncesi stres ve heyecan dorukta... Diyetisyen Tuba Tapan, sınava girecek öğrencilere sınav öncesi stres ve heyecanı alacak, başarıyı artıracak şu önerilerde bulunuyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Haziran 2014 Güncelleme 12 Haziran 2014, 01:23
Başarının sırrı fındık

İÇİNDEKİLER

SINAV günü mutlaka kahvaltı yapılmalıdır. Yapılmadığı takdirde baş ağrısı ve yorgunluk olur. Kahvaltıda süt, peynir, yumurta, zeytin, domates, salatalık veya meyve yenilmeli. SINAV öncesi bol yeşil salata ve ara öğün olarak ceviz ve badem tercih edilmelidir. Yağ asitleri sınavda beyin hücrelerinin çalışmasını olumlu yönde etkiler. YETERİNCE su alınmalıdır. Ancak aşırıya kaçmak sınavda rahatsızlık ve dikkat dağılmasına yol açabilir. SINAVDAN bir gün önce kuru baklagiller gibi gaz yapıcı besinler, lif ve yağ içeriği yüksek besinlerin tüketilmemeli. SINAV öncesi konsantrasyonu, dikkat ve düşünce gücünü artıran zengin demir içeren et, yeşil yapraklı sebzeler ve pekmez gibi besinler yenilmeli. BALIK, tavuk, et, yumurta, fındık, fıstık ve ceviz tüketilmelidir. Bu besinler protein içerikleri nedeniyle uyanık kalma ve enerjinin tamamen kullanılmasını sağlar. SINAV esnasında susamaya neden olacak tuzlu besinlerden kaçınılmalıdır. KAFEİNLİ içecekler stres düzeyinin artırır. Bu nedenle tüketimi günlük 2 fincan ile sınırlandırın.