Kanser düşmanı 20 mucize gıda

Son yıllarda herkesin korkulu rüyası olan kanserden korunmak mümkün. Beslenme listesine eklenecek 20 gıda, amansız hastalıkla mücadele edip, mucizevi sonuçlar veriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Nisan 2014 Güncelleme 02 Nisan 2014, 00:36
Kanser düşmanı 20 mucize gıda

İÇİNDEKİLER

İçinde bulunduğumuz Kanser Haftası'nda kendinize bir iyilik yapın; muhafız görevi gören gıdaları beslenme listenize ekleyin. 20 özel gıda ile bağışıklık sisteminizi güçlendirip, kansere meydan okuyun...
ANANAS: içeriğindeki bromelein maddesi, tümör hücre gelişimini durdurmaktadır. Akciğer, yumurtalık, bağırsak ve cilt kanserinde görülen tümörlerin büyümesini engeller.
ARNAVUT BİBERİ: Sigaranın akciğerde oluşturduğu DNA kırılmalarını engellemektedir. Günde 5 tane taze olarak tüketilmesi önerilmektedir.
BİBERİYE: Bağışıklık sistemini güçlendirerek kansere karşı vücudu korur. Araştırmalara göre biberiye, meme kanseri tümörünü % 47 oranında öldürmektedir.
BROKOLİ: Özellikle bağırsak, mesane ve meme kanserine karşı etkilidir. Haşlanarak veya buharda tüketilmelidir.
BÖĞÜRTLEN: İçeriğindeki ellagic asit kanser hücrelerini öldürmektedir.
CEVİZ: Omega-3 asitleri sayesinde kanserden korur. Her gün 1 avuç ceviz tüketilmelidir.
DOMATES: Prostat kanserini önlemede son derece faydalı. Akciğer, mide, pankreas, bağırsak, yemek borusu, ağız, meme, rahim ağzı kanserleri risklerini en aza indirir.
ELMA: Kanserden korunmada ve tedavisinde oldukça yararlıdır. Gün içinde en az 2 tane elmayı kabuklarıyla beraber tüketin.
SİYAH ÜZÜM: Çekirdeği ve kabuğuyla beraber tüketildiğinde kanser önlemede oldukça fayda sağlayan bir meyvedir. Günde 1-2 bardak üzüm suyu da içilebilir.
KARPUZ: A ve C vitamini zenginidir. Kansere karşı koruyucu ve toksik maddelerden arındırıcıdır.
KETEN TOHUMU: Bağırsak kanserini önleyici etkisinden faydalanmak için günde 1 çorba kaşığı keten tohumu tüketilmelidir.
KIRMIZI TURP: Akciğer riskini azaltır, meme kanserinden korur.
KİRAZ: İçeriğindeki flavon maddesi sayesinde tümör oluşumunu ve ilerlemesini engeller. Meme, akciğer, karaciğer ve cilt kanserinde etkilidir.
NAR: Akciğer kanserinde tümör büyümesini engeller. Bol miktarda nar tüketmeli veya günde 1 bardak nar suyu içilmelidir. SARIMSAK: Kanserden koruyucu ve kanseri tedavi edici etkiye sahiptir. Mide, bağırsak, meme, yemek borusu, prostat ve cilt kanserlerinde etkilidir.
SOYA: Prostat, rahim ve bağırsak kanseri önlenmesinde ve tedavisinde kullanılmaktadır.
ZENCEFİL: Kanserden koruyucu etkinin yanı sıra, kemoterapi sonrası kusmalara karşı fayda sağlamaktadır.
ZERDEÇAL: Kanserden koruyucu ve kanseri tedavi edici etkisi vardır.
YOĞURT: Kanserden korunmak için günde yarım kilo ev yo-ğurdu tüketilmelidir.
BALIK: Omega-3 zengini olan balığı haftada 2 kere tüketmek, meme kanserinin yayılmasını engeller. Yoğurt, bağırsak, prostat ve pankreas kanserine karşı etkilidir.

GENLERiNiZ SAĞLAM KALABiLiR
KANSERİN kalıtsal olup olmadığı konusundaki tartışmalara Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Uzmanı Doç. Dr. Veysel Sabri Hançer nokta koydu. "Beslenme ve hayat tarzımıza özen göstererek genlerimizin sağlam kalması, dolayısı ile kanseri önlemek mümkün" diyen Doç. Dr. Hançer, şunları kaydetti: "Akrabaları kanser nedeni ile ölen çoğu insanın kafasında 'kanser olacak mıyım?' sorusu yer alır. Bu konuda yapılan çalışmalar, birkaç durum dışında akciğer, prostat, bağırsak ve deri kanseri de dahil pek çok kanserin yüzde 90-95'inin kişilere kalıtsal olarak geçmediğini göstermektedir. Kanseri 'genetik' olmadan yorumlamak imkansızdır. Çünkü kanserin sebebi mutasyondur. Kişi doğduğunda mutasyonlara sahip değildir ve bu mutasyonlar çocuklarına aktarılmaz."