Gözlere kuşburnu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Şubat 2014 Güncelleme 01 Şubat 2014, 00:00
Gözlere kuşburnu

İÇİNDEKİLER

Vitamin zenginliği nedeniyle gözlerin dostu olan kuşburnu, vücuda güç verir. İyi bir raşitizm ilacı, etkin bir kan temizleyicisidir. Bağırsakları yumuşatıp, mide kramplarına fayda sağlar. Romatizma ağrılarını giderir. Basura da iyi gelir.

SİNDİRİMİ DÜZENLER
Adaçayı, midebağırsak gazlarını giderir. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardım eder. Mide bulantısını keser. Uyarıcı etkisi ile kan dolaşımını hızlandırır. Göğüs açıcı ve rahatlatıcı etkisi astım hastaları için yararlıdır. Dişleri beyazlatır ve güçlendirir.

MİDEYE DEVE DİKENİ
Deve dikeni, safrayı arttırır. Özellikle karaciğerdeki zehirli maddeleri uzaklaştırmaya yardımcı olarak karaciğer hastalıkları ve zehirlenmelerinde faydalı olur. İştahı açar. Mideyi kuvvetlendirir. Ateşi düşürür. Kramp çözücüdür. Migrene karşı faydalıdır. Damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olur.

HIÇKIRANA MELİSA OTU
Melisa otu olarak da bulunan oğul otu, stres faktörlerini en aza indirir. Migren, baş ağrısı, kulak çınlaması, baş dönmesi, uykusuzluk, sara ve sinir krizlerini önler. Kan şekeri ve tansiyonu düşürür. Hıçkırığı keser. Soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ve nefes darlığına faydalıdır.

KARABİBER İLAÇ GİBİ
Kalsiyum ve demir açısından zengin olan karabiler, iştahı açar ve hazmı kolaylaştırır. Cinsel isteği artırır. Bronşları temizler, öksürüğü keser. Halsizliği giderir. Başta grip ve soğuk algınlığı olmak üzere, hastalıklarda iyileşmeyi hızlandırır.

SEMİZOTU SAKİNLEŞTİRİR
Genetik bilimcilerin mucize olarak yorumladığı semizotu, kanı temizliyor, beyin yorgunluğunu alıyor. Sinir krizlerini önlüyor. Şeker hastalarının susuzluğunu gideriyor. İdrar söktürüyor. Kabızlığı gideriyor. Zayıflamaya yardımcı oluyor. Dalak hastalıklarında şikayetleri geçiriyor.

REZENE TAŞ DÖKER
REZENE çayı özellikle gaz ve kramp ağrılarında, mide ve bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır. Öksürük ve soğuk algınlıklarında, çocuklarda boğmaca hastalığında yararlıdır. Hıçkırık, bulantı, idrar yolları iltihabı, böbrek taşları gibi birçok durumda rezene çayı
iyi gelir

ROMATİZMAYA FAYDALI
KATIRTIRNAĞI, idrar ve balgam söktürür. Hazmı kolaylaştırır. Böbrek ve safra kesesi taşlarının düşürülmesine yardım eder. Mesane hastalıklarını tedavi eder. romatizmada faydalıdır. Kabızlığı giderir. Kalp hastalıklarında kullanılır.