Ritim bozukluğu ihmale gelmez

Kalp hastası olabilir miyim? Dedemde de çarpıntı başlamıştı. Kalbine pil taktılar. 32 yaşındayım. Erken başlamış olabilir mi?
Ritim bozukluğu her yaşta görülebilir.
Herkeste sebep farklıdır. Dedendeki ile sendeki hastalığın aynı olma şartı yok.
Küçücük bir et noktası olan kalp pili, düzenli olarak elektrik vererek kalbin çalışmasını sağlar. Normalde kalpteki elektriksel uyarıyı çıkaran bu "Sinüs düğümü" dakikada 60-100 arasında düzenli bir hızla kalbin kanı pompalamasını sağlar.
Bu ritim düzensizleşirse kan dolaşımı bozulur. Doğuştan kalp kapağı hastalıkları, kalp kas hastalıkları, kalp damar hastalıkları, gebelik, yaşlılık, kansızlık, tiroid hastalıkları gibi birçok durum ve hastalıkta kalp ritmi bozulabilir. Her yaşta görülen kalp ritim bozuklukları günlük hayatı etkiler. Çarpıntı, bayılma, baş dönmesi, baygınlık hissi meydana getirebilir. Doğru İç Hastalıkları Uzmanı, Aile Doktoru veya Kardiyoloji Uzmanına muayene ol.
Geçen akşam evde otururken sinirlendim.
Göğsümde huzursuzluk oldu.
Çenem ağrıdı.
Terledim. Acile gittik, kalp şeridi çektiler. Koşu bandına gir dediler. Kalp ağrısı çeneye vurur mu?
Kalbi besleyen damarlar daralıp kendini besleyemezse şikâyetler ortaya çıkar. Buna Angina pectoris (göğüste sıkışma hissi) denir. Nadiren koroner damar hastalığı olmaksızın aort kapak hastalıklarında da olabilir. Bu ağrı, çoğunlukla yorulmayla, sinirlenmekle veya soğukla gelen, göğüs ön tarafında, sol kola, boyuna ve çeneye yayılabilen, 10-15 dakika süren, istirahat ile veya koroner damarları genişleten ilaç almakla geçen, sıkıştırıcı, baskı yapar tarzda bir ağrıdır.
Hocam, 41 yaşında ev hanımıyım.
Geçen gün temizlik yaptıktan sonra belim tutuldu. Hala doğrulamıyorum.
Biraz şişmanım. Annemde bel fıtığı var.
Ben de bel fıtığımı oldum acaba?
Bel fıtığı ihtimalin sürpriz değil. Eğilip doğrulurken, oturup kalkarken, eşya yük kaldırıp indirirken hep belimizi kullanmayı öğrenmişiz. O nedenle belimizi doğrultamıyoruz. Neredeyse bütün ülke bel fıtığı. Bel fıtığı, omurlar arasında yer alan kıkırdaksı içeriğin omuriliğin bulunduğu kanala ya da sinir köklerinin üzerine taşması, pörtlemesi ile oluşur. Bu durum hareketlerle artan, dinlenme ile azalan, ağrılar olur. Mekanik bel ağrısı, genellikle bel bölgesi kasları, kas lifleri ve eklem bağlarının aşırı zorlanması ya da sinirsel gerginlikler nedeniyle gelişir. Fıtık haricinde diskin dış tabakasında meydana küçük yırtıklar da şiddetli ağrıya yol açabilir. Fizik tedavi uzmanına git. İyileşti, geçti deyip ihmal edersen ameliyatlık hale gelir. Sonra demedi deme.
2 yıldır şekerim var. Ölç ölç yüksek çıkıyor. Ömür boyu bunu çekecek miyim. Doktorlara gidiyorum. Sonuç aynı. 'Niye sürekli yükseliyor?' diyorum "sinirdendir" diyorlar. Daha fazla sinirleniyorum. Sinir şekeri niye yükseltsin ki?
Arabayı 20 kere çarpsan, 21 kere tamir ettirsen bir daha çarptığında da bozulur.
Yani sen sinirli, gergin, huzursuz olursan şekerin düşmez. Sinirlenmeden okumaya devam et. Baskı altında iken, vücut "adrenalin" ve "kortizon" adı verilen stres hormonlarını salgılayarak reaksiyon gösterir. Bu hormonlar karaciğerden kana şeker salgılanmasını sağlarlar.
Gerçekte stres, kan şekerinizin yükselmesine neden olur. Perhiz yap, yeterince su iç, hareket et. Sıkıntıdan kurtul. Rahat et. Sihirli formül bu.