Armudun iyisini yiyin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Temmuz 2013 Güncelleme 09 Temmuz 2013, 00:00
Armudun iyisini yiyin

İÇİNDEKİLER

Yaz-kış pazardan eksik olmayan armut, şifa dağıtıyor. Bol miktarda A, B1, B2, B3, B6, ve C vitamini içeren armut, sindirimi kolaylaştırıyor. Ayrıca kandaki üreyi dışarı atarak böbreklerin düzenli çalışmasını sağlıyor.

Bakla derdi ayıkla..
Böbrek taşınız mı var? O zaman mutlaka bakla tüketin. Zira bakla böbrek ağrılarını dindirir. Kum ve taşların da düşürülmesine yardımcı olur.

Cilt için biberiye
Eski zamanlarda gençliği geri getiren bitki olarak adlandırılan biberiye, sivilcelere iyi geliyor. Cildin esnekliğini ve sıklığını artırıyor. Bir litre suya, biberiye ve kekik yağından iki kaşık ekleyin. Bu karışımı cildinizi temizlemek için kullanabilirsiniz.

Saçlarınızın ilk demi...
İnsanoğlunun ortak keyfi olan çayın faydaları saymakla bitmiyor. Çay özellikle saçların dostu. Saçlarınızın eskisinden daha parlak görünmesini istiyorsanız, şampuandan sonra çayla durulayın. Farkı göreceksiniz.

Ateşe karşı ebegümeci
Böreği, yemeği yapılan ebegümeci göğsü yumuşatır. Öksürüğü keser. Mide bulantısı ve kusmaları önler. Ateşi düşürüp vücuda rahatlık verir. Boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir. Dişeti hastalıklarını tedavi eder. Ayrıca göz altındaki kırışıklıklara da iyi gelir...

İncir çekirdeğini dolduran şifa

Bilim dünyası tarafından mucizevi meyve olarak gösterilen incir, bağırsakları yumuşatır. Kabızlığı giderir. Bronşit, öksürük ve boğaz ağrılarında faydalıdır. Ayrıca kan dolaşımını hızlandırıp enerji verir.

Kırmızının gücü adına
Kırmızıbiber, bulaşıcı hastalıklara karşı etkilidir. Vücudun özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı olan direncini arttırır. Portakaldan daha fazla miktarda C vitamini içeren bu sebze, sindirimi kolaylaştırır. Romatizma, mafsal ve diş ağrılarını azaltıp krampları giderir.

Meyvedeki gururu'muz
Yemesi kolay, tadı güzel olan muz folik asit, potasyum ve B6 vitamini bakımından son derece zengin bir meyvedir. İçeriğindeki potasyum sayesinde krampları önler. Özellikle kadınlar için çok faydalıdır. Çünkü adet sancılarını gidermeye birebirdir. Çocukların gelişimi için de muz son derece önemlidir.

Kolesterole cacık olun
Salatalık sadece güzellik için değil zinde bir vücut için de önemli. Zira bu mucizevi sebze, böbrek hastalıklarında vücutta biriken suyun atılmasını sağlar. Kalp hastalıkları ve enfeksiyonlara karşı etkilidir. Kolesterolü de düşürür.