Meteoroloji'den çok önemli uyarı!

Havalar nasıl olacak?

Giriş Tarihi 23 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 23 Mayıs 2013, 12:40
Meteoroloji’den çok önemli uyarı!

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile batı bölgelerin parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in batısı, Kütahya, Eskişehir ve Ankara'nın kuzeybatı kesimlerinin, akşam saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Manisa ile Aydın ve Balıkesir'in batı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü yağışlı, diğer bölgelerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DETAYLI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Rüzgarın Marmara, Ege ve Göller Yöresinde önce güney ve güneydoğu (Keşişleme) zamanla güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Marmara'nın güneyi ve Ege'de kuvvetli rüzgarla birlikte toz taşınımının görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı yurt genelinde artmaya devam edecek ve mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA

Marmara ve Ege'de Güney ve güneydoğudan (keşişleme), zamanla güneybatı (lodos) yönlerden 5 ila 7 kuvvetinde esmesi beklenen rüzgarın öğle saatlerinden itibaren Kuzey Ege ve Çanakkale Körfezi'nde kuvvetlenerek 6 ila 8 kuvvetinde kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji yetkilileri, deniz ulaşımında aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Meteoroloji ayrıca, rüzgarın; Marmara, Ege ve Göller Yöresinde önce güney ve güneydoğu (Keşişleme) zamanla güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğine vurgu yaparak, toz taşınımı, toz taşınımı nedeniyle düşük görüş mesafesi ve hava kalitesinde azalma, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU
MARMARA: Parçalı zamanla bölge genelinin çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ve Yalova, akşam saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 Km/Saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin güneyinde kuvvetli rüzgarla birlikte toz taşınımının görüleceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı, kıyıları ile zamanla bölge genelinin çok bulutlu, öğleden sonra Kütahya, akşam saatlerinden sonra İzmir, Manisa ve Aydın'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney ve güneydoğu zamanla güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 Km/Saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde kuvvetli rüzgarla birlikte toz taşınımının görüleceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ
: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinde Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Göller Yöresinde güney ve güneydoğu zamanla güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 Km/Saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU
: Parçalı ve az bulutlu zamanla batı kesimlerinin çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir ile Ankara'nın kuzeybatı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ
: Parçalı ve az bulutlu zamanla bölge genelinin çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu, Karabük, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU
: Parçalı az bulutlu, zamanla güneydoğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.