Meteoroloji'den çok önemli uyarı

Yağışların yurdun bazı bölgelerinde yer yer etkili olması beklenirken, hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik olmayacak.

Giriş Tarihi 21 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 21 Mayıs 2013, 14:22
Meteoroloji’den çok önemli uyarı

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Edirne, Kırklareli, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Sivas ve Kahramanmaraş çevreleri ile Ankara'nın kuzeydoğu ilçelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, öğle saatlerinde Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Bitlis, Batman ve Mardin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Önemli bir değişiklik olmayacağı hava sıcaklığı, doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ
Yağışların, öğle saatlerinde Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Bitlis, Batman ve Mardin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji yetkilileri, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (29)

ANKARA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kuzeydoğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (27)

İZMİR: Az bulutlu ve açık. (33)

ADANA: Parçalı bulutlu. (30)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (35)

SAMSUN: Parçalı bulutlu. (23)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (19)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (24)



BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı, öğle saatlerinde Trakya kesimi çok bulutlu, öğle saatlerinde Kırklareli ve Edirne çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık.

AKDENİZ: Bölgenin doğusu parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kahramanmaraş çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı, kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Sivas, Çankırı ve Ankara'nın kuzeydoğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı, iç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinde Kastamonu ve Karabük çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı, doğusu yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde güneyi ile öğle saatlerinde bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Van, Hakkari, Şırnak ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, öğle saatlerinde Siirt, Batman ve Mardin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.