Meteoroloji'den çok önemli uyarı

Hava sıcaklığının, güney ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artası beklenirken, kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Giriş Tarihi 18 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 18 Mayıs 2013, 17:22
Meteoroloji’den çok önemli uyarı

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış beklenen yerlerde oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, doğu kesimlerde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek olan kısa süreli ve yerel yağışların, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa ile öğle saatlerinde Tokat, Sivas, Kayseri ve Yozgat'ın doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Marmara'nın güneyi, Ege ile İç Anadolu'nun batısında ise toz taşınımı bekleniyor. Hava sıcaklıkları güney ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artması, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, zamanla ülkenin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

YAĞIŞ UYARISI
Yağışların, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa ile öğle saatlerinde Tokat, Sivas, Kayseri ve Yozgat'ın doğusunda yer yer kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksama, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı zamanla Trakya kesiminin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Denizli Çardak çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Burdur ve Isparta çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin doğusunun gece saatlerine kadar kısa süreli ve yerel olmak üzere, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Sivas, Kayseri ve Yozgat'ın doğusunda kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Sinop ile Kastamonu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa ile öğle saatlerinde Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren bölgenin batısı ile zamanla Elazığ, Kars ve Ardahan dışında bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Siirt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.