Meteoroloji'den çok önemli uyarı!

Havalar nasıl olacak?

Giriş Tarihi 08 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 08 Mayıs 2013, 12:38
Meteoroloji’den çok önemli uyarı!

İÇİNDEKİLER

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin doğu kesimleri ile zamanla batısı parçalı ve yer yer çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun güney ve doğusu ile Çanakkale, İzmir, Balıkesir,Aydın, Manisa, Erzincan, Artvin ile Bayburt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.Bu sabah saatlerinde Adana, Bartın ve Zonguldak çevrelerinde sis görülecek.

DETAYLI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz'in kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde, yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 Km/saat) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Balıkesir, Çanakkale ile Edirne ve Tekirdağ'ın güney ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/Saat) eseceği tahmin ediliyor

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İzmir, Aydın ve Manisa çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, öğle saatlerinde Kuzey Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 Km/Saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.Sabah saatlerinde Adana çevrelerinde yer yer sis görülecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık,zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Bartın ve Zonguldak çevrelerinde sis görülecek. Rüzgar öğle saatlerinde kadar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/Saat) esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
: Batısı az bulutlu ve açık, doğusu parçalı ve çok bulutlu, Artvin ve Bayburt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu ile öğle saatlerinde Erzincan çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.