Meteoroloji'den çok önemli uyarı!

Havalar ne zaman ısınacak?

Giriş Tarihi 10 Nisan 2013, 00:00 Güncelleme 10 Nisan 2013, 13:48
Meteoroloji’den çok önemli uyarı!

İÇİNDEKİLER

HAVA SICAKLIĞI: Marmara ve Ege'de 1 ila 3 derece artacağı, iç ve doğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli, zamanla İç Anadolu'da batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

HARİTALI ANLATIM İÇİN TIKLAYIN


METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
: Yağışların; Osmaniye, Adana ve Hatay ile K.Maraş'ın güneybatı çevreleri, Diyarbakır ve Batman ile Muş ve Elazığ'ın güney kesimleri, Ş.Urfa'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgilerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının çok bulutlu, gece saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, Doğu Akdeniz'in çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Osmaniye, Adana ve Hatay ile K.Maraş'ın güneybatı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU
: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmnin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra Gümüşhane'nin yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU
: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra Erzurum ve Ardahan'ın yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Diyarbakır ve Batman çevreleri ile Ş.Urfa'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.