Meteoroloji'den çok önemli uyarı!

Havalar ne zaman ısınacak?

Giriş Tarihi 01 Nisan 2013, 00:00 Güncelleme 01 Nisan 2013, 13:39
Meteoroloji’den çok önemli uyarı!

İÇİNDEKİLER

Yapılan son değerlendirmelere göre, Ülkemizin iç ve batı kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların öğle saatlerinden sonra İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Göller Yöresi ile Bursa, Sakarya, Bilecik, Bartın, İnebolu ve Çorum çevrelerinde, akşam saatlerinden sonra Adana, K.Maraş ve Osmaniye çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HARİTALI ANLATIM İÇİN TIKLAYIN


HAVA SICAKLIĞI: Yağışla birlikte batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Akdeniz'de yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
: Yağışların öğle saatlerinden sonra İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Göller Yöresi ile Bursa, Sakarya, Bilecik, Bartın, İnebolu ve Çorum çevrelerinde, akşam saatlerinden sonra Adana, K.Maraş ve Osmaniye çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, dolu, yağış anında kısa süreli fırtına, yıldırım vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Parçalı ve çok bulutlu, zamanla güney ve doğusunun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Bursa, Bilecik ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ
: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'in aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevrelerinde, akşam saatlerinden sonra Adana, K.Maraş ve Osmaniye çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; akşam saatlerinde Doğu Akdeniz'in kıyı kesiminde yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve batısının aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kuzeybatısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın öğleden sonra güney ve doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli(30-50 km/ saat) olarak esecek.

BATI KARADENİZ:
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; iç kesimleri ile Bartın ve İnebolu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Yağışların akşam saatlerinde Çorum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra ve gece saatlerinde Malatya, Elazığ ve Tunceli çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:
Parçalı, zamanla batısının çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adıyaman, G.Antep ve Kilis çevreleri ile Ş.Urfa'nın kuzey ve batı kesimlerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.