Havuç damar açar

Damar tıkanıklığı kalp krizi, beyin kanaması, böbrek yetmezliği gibi ölümcül rahatsızlıklara sebep oluyor. İlacı ise havuç, soğan ve nar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Nisan 2013 Güncelleme 01 Nisan 2013, 00:00
Havuç damar açar

İÇİNDEKİLER

Damar tıkanıklığı kişilerde bir anda beliren bir rahatsızlık değildir. Yavaş yavaş belirir. İleri safhalara ulaşmadan fark edilme ihtimali düşüktür. En belirgin özelliği göğüs kafesinin ortasında oluşan baskı, sıkışma ve ağrıdır. Omuz, kollar, çene ya da sırt bölgesinde aynı tepkiler olabilir. Bu durumda en kısa sürede bir kardiyolojik muayeneden geçmeniz gerekir. Tıkanıklık beyinde, kalpte, bacaklarda, böbrekte gelişebilir. Ve bunların tamamı ölümcüldür. Uzmanlara göre damarların sağlıklı tutulması için egzersiz şart. Damar tıkanıklığına karşı en iyi besinler ise şöyle:
ALIÇ:
Kalp üzerinde etkisi olan zehir ihtiva etmeyen nadir bitkilerdendir. Koroner damarları genişleten bioflavononidler sayesinde alıç damarları genişletir ve kan dolaşımını artırır.
NAR:
Kalbin en iyi dostudur. Damar hastalıkları için birebirdir. Kan yollarını koruyan bir çok madde içerir.
ÖKSE OTU:
Damar genişletici ve damar tıkanıklığını önleyicidir. Bütün damarlar üzerinde etkisi vardır. Damarlardaki kireçlenmeyi de sertliği de gidermekte çok iyidir.
YER FISTIĞI:
Üzerindeki kırmızı kabuğu ile yenmelidir. Bu kabuk oligomerik prosyanidinleri yoğun olarak içerir. Bunlar damar tıkanıklığını önlemekle kalmaz aynı zamanda inmeye karşı da vücudu korur.
HAYIT TOHUMU:
Özellikle kadınlarda etkili olan hayıt otunun suda kaynatılarak günde üç kez içilmesi damar tıkanıklarını giderir.
SOĞAN:
Tıkalı kalp damarlarını açmakta çok iyidir. Hatta uzun süreli kullanımda vücuttaki fazla yağları da eritir.
SARIMSAK:
Koroner damarları genişleten faydalı bir besindir, fazla değil az almak ama sürekli almak yararını göstermesi için çok gereklidir.
HAVUÇ
Damar sertliği ve triglyserid'e karşı tam 13 tane etkin madde içerir. Ayrıca havucun içindeki heraclenin maddesi kanın pıhtılaşmasına karşı etkin rol oynar.

SAKIN YEMEYiN
Sakatat, katı yağlar, kıyma, hamburger, salam, sosis, sucuk, tavuğun derisi, kızarmış balık, midye tava, kaşar peyniri, çikolata, pasta, krema, kızartmalar, cips, mayonez, hazır soslar, tuzlu ve rafine edilmiş gıdalar.