Meteoroloji'den çok önemli uyarı!

Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sivas çevrelerinde görülecek yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Bayburt ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Giriş Tarihi 13 Mart 2013, 00:00 Güncelleme 13 Mart 2013, 15:17
Meteoroloji’den çok önemli uyarı!

İÇİNDEKİLER

HAVA SICAKLIĞI: Güney ve batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde, öğle saatlerinde Akdeniz'in kıyı kesiminde, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın batısında, gece saatlerinden itibaren Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

HARİTALI ANLATIM İÇİN TIKLAYIN

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren bölgenin batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda ilk saatlerde sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; gece saatlerinden itibaren Kuzey Ege Kıyıları'nda yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'in kıyı kesiminde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Çankırı çevrelerinin hafif olmak üzere yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun, Tokat ve Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın ilk saatlerde Doğu Karadeniz Kıyıları'nda yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, bölgenin kuzeydoğusu ile Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin kuzeyinde ilk saatlerde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.