İshalim. Hangi yiyecekler, içecekler iyi gelir?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ocak 2013 Güncelleme 24 Ocak 2013, 00:48
İshalim. Hangi yiyecekler, içecekler iyi gelir?

İÇİNDEKİLER

İshal hastalık değil, bedenin savunma sistemidir. Bedende barınmaması gerekenleri dışarı atar. Yağlı ve şekerli gıdalardan sakın. Posalı gıdaları tüketin. Patates püre, pirinç lapa en ünlü destekler. Tavukgöğsü protein kaynağı olarak tüketilebilir. Nar kabuğu çayı ve siyah çay önerilir. Su tüketimini arttırın. Gazı kaçmış maden suları kaybettiğimiz beden sıvısı tuzlarını yerine koymaya yardım eder.

ŞİŞMANIM. SPOR YAPIYORUM. KİLO DA VERİYORUM. AMA YEMEK YEMEYİ SEVDİĞİMDEN YİNE KİLO ALIYORUM.
CAN
boğazdan gelir, frene basamazsan oradan da gider. Gözünün önünde yiyecek bulundurma. Mutfakta fazla dolaşma. Kaşık, çatal, kepçe, tabak ve tencereleri küçült. Yemekten sonra masadan hemen kaç. "Boşa gitmesin" diyerek kalan gıdalara saldırma. Az ye, sık ye, iyi çiğne, hemen yutma. Yemek yerken sadece yemek ye. Acıkmadan ye, doymadan kalk. Sos, baharat, alkolden sakın. Sana has tedbirler al.

YARALARIM VAR. BİR DOKTOR BEHÇET HASTALIĞI VAR, DİĞERİ DE YOK DEDİ.
*BEHÇET
Hastalığı, bazı testlerle, Cildiye-Göz-Kadın Doğum-İç Hastalıkları bölümlerinin bir arada tanı koyduğu bir hastalıktır. "Tam olgunlaşmamış" hastalıklarda farklı yorum olabilir. Önemli olan aynı ekibin takibinde kalmanız. Mutlaka deri testi ve göz muayenesi gerekli.

15 GÜNDÜR SIRT AĞRISI VAR. 1 HAFTADIR KIRMIZI DÖKÜNTÜLÜ SİVİLCELER OLUŞTU. AĞRI KESİCİ VE MERHEM SÜRDÜK, GEÇMEDİ.
TARİFİNİZE göre öncelikle Zona Hastalığı olabilir. Yoğun stres dönemlerinin ardından Zona Hastalığına yakalanma riski yüksektir. "Derinin uçuğu" diyebilirsin. Hemen cilt hastalıkları ve iç hastalıkları uzman muayenesi ve tahliller gerekli. Tedaviye cevabı geçtir, güçtür.
Deri şikâyetleri geçse de tekrarlayan ağrılar yapabilir.
İhmal etme.

MİDE İLACI ALIYORUM. DAHA ÖNCE ENDOSKOPİ YAPTIRDIM. MİDEMİN GEÇ BOŞALDIĞINI SÖYLEDİLER. NE YAPAYIM?
TARİFİNE
göre özellikle midebağırsak hareket bozukluğu, reflü, mide sarkması gibi hastalık ihtimallerin var. İlaç tedavisi gerekir. Ancak mide sarkması dememiz için ilaçlı mide bağırsak filmi çektirmek gerekir. İç hastalıkları uzmanının takibinde kal. Troid çalışma testleri, kan sayımı, ilaç dışı tedavi uygulamalarını tamamla. Gerekirse doktorun filmi ister.

KABIZLIK SONRASI DIŞKILARKEN ÇOK AĞRIM OLDU. DOKTOR 'MAKATIN ÇATLAMIŞ' DEDİ. AMELİYAT GEREKLİ Mİ?
MAKAT
çatlamasına "Anal Fissür" diyoruz. Crohn Hastalığı dediğimiz iltihaplı bağırsak hastalıkları da olabilir. Bu nedenle takip gerekir. Her ikisinde de kanama olabilir. Ameliyat gerekli ise kaçma. Genel Cerrahi Uzmanı bu kararı verir.