Sertleşme beyinde biter

Toplumda her iki kişiden biri, cinsel sorun yaşar Bunların başında da sertleşme gelir. Bütün yaş gruplarında görülen bu durum, beyinle ilişkilidir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2012 Güncelleme 17 Aralık 2012, 00:00
Sertleşme beyinde biter

İÇİNDEKİLER

Biz öncelikle, 50 yaş üzerindeki erkeklerin en çok hangi cinsel sorunlarla karşılaştıklarına göz atalım:

Erkeklerin en önemli sorunları nelerdir?
CEVAP:
Cinsel isteksizlik ve sertleşme sorunu yaşarlar. Hayatları adeta kabus olur.

Hastalığı yoksa yine aynı sorunu yaşarlar mı?
CEVAP
: Her organ gibi cinsel organlar da yaşlanır. 50'li yaşlarda cinsel istek azalmaya başlar. Sertleşme olur ama sertleşme süresi uzar, sertliğin derecesi azalır, boşalma kasılmaları eskisi gibi kuvvetli olmaz, meninin miktarı azalır. İkinci kez sevişmek istendiğinde sertleşmek için geçen zaman uzar. Genç bir erkek 40-45 dakikada yeniden sertleşebilirken bu yaştaki erkeklerin 12-24 saat beklemesi gerekebilir.

Genç yaşta olduğu gibi sertleşme için ne yapılmalı?
CEVAP
: Öncelikle bu değişikliklerin normal olduğunu kabul etmek gerekiyor. Yaşlandıkça cinsellik bitmez sadece farklılaşır. Bunu bilip kabul etmezsek depresyon oluşur. Cinsel istek ve sertleşme iyice azalır. Beyin, penisten daha önemli bir cinsel organdır. Önce hem erkeğin hem eşin beyinlerini, bu konudaki yanlış düşüncelerini düzeltmek gerekiyor. Sertleşmesi azalan erkek, yalnızca penisi ve sertleşmeyi düşünürse zevk alamaz.

Hızlı sertleşme önemli mi?
CEVAP
: Cinselliğin ölçütü yüksek oranda hızlıca sertleşme ve boşalma değildir. Kadın da erkek de sertleşmeye önem vermek yerine, uyarılma ve hazza önem vermelidir. Erkeğin 50 yaşında ön sevişmeye ihtiyacı vardır. 60'dan sonra penise dokunulması gerekir. Sarılma ve dokunma artarsa, cinsellikten alınan zevk artar. Sertleşme daha kolay olur.

Yaşlı erkeklerin penisi, oral yolla uyarılabilir mi?
CEVAP:
Evet... Hem de daha fazla. Yapılan çalışmalar erkeklerin yaşlandıkça gençlere göre oral seksten daha fazla zevk aldıklarını göstermiştir.

Eğer penis yaşlanıyorsa onu yormamak için daha mı az ilişkiye girmek gerekir?
CEVAP
: Hayır... Tam tersi. Düzenli seks penisin daha sağlıklı kalmasını sağlar.

Spor yapmanın sekse faydası olur mu?
CEVAP
: Haftada 4 gün 1 saat spor yapmanın hem cinsel isteği hem de orgazmı arttırdığı tespit edilmiştir. Spor ayrıca kas gücünü artırır, stresi azaltır, kilo verdirdiği için daha fit bir vücut sağlayıp kendine güveni artırır, bu nedenlerle de sekse katkı sağlar.

Yaşlı erkek eşini cinsel olarak mutlu edebilir mi?
CEVAP:
Erkekler yıllar içinde kazandıkları tecrübe ile artık boşalma süresini kontrol etmeyi öğrenmişlerdir. Bu nedenle sevişme süresini uzatabilirler, eşini memnun etmenin farklı yollarını keşfederler. Eşinin daha fazla zevk almasını sağlayabilirler. Daha uzun sevişmeler, eşlerin birbirine daha çok dokunması cinsellikten alınan hazzı artırabilir.




PSİKİYATRİ UZM. ZUHAL DOĞRUER - OP. DR. HÜSEYİN LÜLECİ