Karnabahar haşlarken içine iki dilim ekmek atarsanız, o dayanılmaz kokusundan kurtulursunuz.
Bütün sebzelere biraz karbonat ekleyerek pişme süresini azaltabilirsiniz. Tuzunu asla pişirirken koymayın, sertleştirir. Tuzu, en son anda ilave edin.
Sebzelerimiz çok bekletmekten dolayı buruşurlar, böyle bir durumla karşılaşırsak, içine sirke ve şeker attığnız suda bırakın. İlk tazeliklerine kavuşurlar.
Sos hazırlarken un topağı oluşmasını önlemek için kaşık yerine çatal ucuna taktığınız, kabukları soyulmus ciğ patatesten yararlanabilirsiniz.
Yemeğin taştığı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.
Donmuş camlarınızı tuza batırılmış nemli bezle silerseniz buzu rahat çözersiniz.