Önce tat sonra dök

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mayıs 2012 Güncelleme 16 Mayıs 2012, 00:00
Önce tat sonra dök

İÇİNDEKİLER

Hipertansiyon, birçok ölümcül hastalığı tetikliyor. Bu hastalığın birçok nedeni olsa da aşırı tuz tüketimi bunların başında geliyor. Hisar Intercontinental Hospital Kardiyoloji Bölümü Uzmanı Doç. Dr. Yılmaz Güneş, hipertansiyonla savaşmak için öncelik tuz tüketiminin azaltılması gerektiğinin altını çiziyor!

EN SİNSİ HASTALIK
Hipertansiyonun beyin kanamasından kalp hastalıklarına kadar birçok sonucu olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Yılmaz Güneş, "Hipertansiyon sinsi bir hastalık olup diğer kalp-damar risk faktörleri ile beraber vücutta yavaş; fakat ilerleyici tahribat oluşturur" dedi. Bu hastalıkta kişiye önemli görevler düştüğünü söyleyen Doç. Dr. Yılmaz Güneş, şöyle konuştu: "Ülkemizde ortalama tuz tüketimi 18 gramdır. Ancak önerilen miktar ise 6 gramdır. Yemeğin tadına bakmadan tuz dökmeye devam edersek geleceğimiz pek iç açıcı olmayacak gibi. Ayrıca tuz oranı yüksek hazır gıdalardan, zeytin, turşu gibi tuzlu yiyeceklerden de uzak durun."