Havalar nasıl olacak?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Giriş Tarihi 15 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 15 Mayıs 2012, 09:32
Havalar nasıl olacak?

İÇİNDEKİLER

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğusunda görülen, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara ilave olarak, sabah saatlerinden itibaren batı kesimlerinin, yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Yağışların; Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Balıkesir ve İzmir'in kuzey çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç kesimlerde 2 ila 4 derece artacak,diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Ege'de kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Balıkesir ve İzmir'in kuzey çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, lokal dolu yağışı, yıldırım, vb)ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Balıkesir çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek. Sabah saatlerinde İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde sis hadisesi görülecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İzmir, Manisa, Muğla ve Kütahya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir'in kuzey çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

AKDENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Antalya, Isparta, Burdur, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir ve Sivas, akşam saatlerinde Ankara ve Çankırı çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Düzce, Bolu ve Zonguldak, akşam saatlerinde Sinop dışında bölge genelinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Bartın çevrelerinde sis hadisesi görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Tokat çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU
: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin öğle saatlerinde, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:
Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.