Ada çayı iç sifa bul

Soğuk algınlığının bir numaralı ilacı olan ada çayı; kalp krizi riskini de azaltıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ocak 2012 Güncelleme 08 Ocak 2012, 00:00
Ada çayı iç sifa bul

İÇİNDEKİLER

ADA ÇAYI
Ada
çayı, günlük hayatta düzenli içildiğinde tüm bedeni harekete geçiriyor. Kalp krizi riskini azaltıyor. Özellikle menopoz dönemindeki kadınların aşırı terlemelerinde çok etkili olabiliyor. Spazm çözücü ve ateş düşürücüdür. Adet düzenleyicidir. Karaciğere dost yapısıyla iyileştirici olduğu, kanı temizlerken omurilik rahatsızlıklarında da iyi sonuçlar alındığı bilinmektedir. Üst solunum yolları, bronşlara bağlı öksürük ve bademcik iltihaplarını temizliyor, iştah açıyor. Mide de hazım ve gaz problemlerini ve bağırsakları rahatlatıyor, bedeni canlandırıyor, güçlendiriyor. Ancak ada çayı çok şifalı bir bitki olmasına rağmen hamile ve yüksek tansiyonu olan kişilerin dikkatli içmeleri gerekiyor. Çünkü aşırı kullanımında tansiyon yükseliyor, rahim kaslarını uyardığı için hamilelikte kullanılamıyor.

CANLANDIRICI TONİK
Karma,
yağlı ciltte ve saçlı deride olabilecek sivilce, deri döküntüsü gibi durumlarda derinin yeniden yapılanmasını sağlar. Cildi canlandırır, yeniler ve kan dolaşımını hızlandırır: Kaynamakta olan 1 bardak gülsuyuna bir tutam adaçayı ve 1 tutam biberiye atılır. Bir taşım kaynatılır. 10 dakika demlemeye bırakılır. Süzülür ve yarım çay kaşığı limon yağı ilave edilir. Her gün saça masaj yapılarak yedirilir. Saçlarınızı 2 saat sonra organik hidrosollü Organicum ile durulayın. Cildiniz için aynı tarife 5 damla kayısı yağı ilave ederek kullanabilirsiniz.

* * *
ETiN EN iYi ARKADAŞI
Et yemeklerinin vazgeçilmezi olan defne yaprağı, aynı zamanda romatizma ağrılarını da dindiriyor

DEFNE
Türk mutfağında baharat olarak çok önemli bir yer tutan defne; çeşitli et, balık, av hayvanlarıyla yapılan yemeklerde kullanılır. Yapraklarının ve elde edilen yağının birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor. Vücudu terletir ve ateşi düşürür. Romatizma ağrılarının azalmasına yardımcı olur. Mikrop öldürücü antiseptik etkisiyle saç ve cilt sorunlarının azalmasına da yardımcı olur. Nefes darlığına iyi gelen defne, iştahı da açar. Ancak hamilelerin defne çayı içmemesi gerekir. Antiseptik etkisiyle defne yağı; ciltte ve saçta oluşan mantar, egzama, sivilce, saç dökülmesi gibi sorunlarda etkili olur. Saçın uzamasını kolaylaştırır, daha parlak ve canlı görünmesini sağlar.

IŞIK KIRGIZ