Midenin kadim dostu

Tam bir C vitamini deposu olan frambuaz; mide asidi ve gazların en büyük düşmanı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Kasım 2011 Güncelleme 21 Kasım 2011, 00:00
Midenin kadim dostu

İÇİNDEKİLER

C vitaminiyle yüklü olan frambuaz, genç kalmamızı sağlayan çok etkili antioksidanlar içerir. Bu nahoş tadlı meyve; bağışıklık sistemini güçlendirir ve kalp hastalıklarından, göz hastalıklarına kadar birçok rahatsızlığı önlemeye yarar. Aynı zamanda antikanserojen özelliği sayesinde kanserli hücrelerin oluşumunu önleyen frambuazın bazı faydaları ise şöyle:
Sindirim sisteminin gelişimini destekler.
Mide asidi ve gazlarını önler.
Hazımsızlığı giderir.
İltihap söktürür.
Eklem kireçlenmesini önler.
Bakteri ve virüslerle savaşır.

FRAMBUAZ
BESİN ÖĞELERİ:
B3 VE C VİTAMİNLERİ
FOLİK ASİT
DEMİR PORTAKAL KAYMAKLI İNCİR

MALZEMELER: 16 adet kuru incir, 115 gr krem peynir, 1 yemek kaşığı taze portakal suyu, 2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi, 1.5 tatlı kaşığı bal, 1 çay kaşığı öğütülmüş anason tohumu.
HAZIRLANIŞI: İncirlerin içini dolduracak şekilde elinizle hafifçe açın. Tüm malzemeleri karıştırın ve püre haline gelene kadar iyice çırpın. Bir kaşıkla incirlerin içini tek tek karışımla doldurun. İki saat buzdolabında bekletip servis yapabilirsiniz.

TANELİ DESTEK
Çok az meyvede bulunan B6 vitamini içeren incir, bu özelliği sayesinde kalbin düzenli çalışmasını sağlıyor

Muhteşem bir lif kaynağı olan incir, bulunması zor olan, besin değeri yüksek B6 vitamini içeriyor. Yüksek lif oranıyla kalp hastalıkları riskini azaltan ve vücudun zehirlerden arınmasına yardımcı olan incir, kan basıncını da kontrol ediyor. Öte yandan potasyum kaynağı olan bu mucizevi meyve; içerdiği B6 vitamini sayesinde de zayıf hafızayı da güçlendiriyor. Uzmanlar, "Stres savar inciri her öğün tüketin" diyor.

BESİN ÖĞELERİ:

B6 VİTAMİNİ,
BETA KAROTEN
POTASYUM
DEMİR
LİF
FLAVONOİDS
ANTOSİYANEN
LİF

FRAMBUAZ TATLISI
MALZEMELER: 225 gr frambuaz, 150 ml şeri ya da beyaz şarap, 1 yemek kaşığı brandy, yarım limon kabuğu rendesi, 75 gr şeker, 450 gr kaymak
HAZIRLANIŞI: Frambuazları hafifçe ezin. Bir tencerenin içinde krema hariç tüm malzemeleri karıştırın. Marine etmek için dört saat bekletin. Karışımı bir elekten geçirin. Kremayı çırpın. Karışımı bardağa koyup üzerine kremayı ekleyip frambuazla süsleyin. Brandyle servis yapabilirsiniz.