Egzama artık dert değil

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2011 Güncelleme 15 Ekim 2011, 00:00
Egzama artık dert değil

İÇİNDEKİLER

Dünyada egzama için yapılan birçok çalışma olmasına rağmen tamamen iyileşme sağlamak çok mümkün olamıyor. Çoğu zaman cildimizde görüntüleriyle bizleri rahatsız eden çeşitli deri hastalıkları ile uğraşıp dururuz. Bazen kaşıntıları ya da pul pul dökülüp su toplamaları, lekelere dönüşmeleri, kızarıklar gibi birçok problemi ile sedef ve egzama deri hastalıklarının başında gelir. Organik bitki ve yağları egzama hastalığında beklenenin üstünde sonuçlar vermektedir. Dahili olarak kişi stresten arındırıcı ve kan temizleyici bitki çayları ile desteklenmelidir. Bitki yağları ve ekstrelerinden hazırlanan pomat ve solüsyonlar da egzamanın iyileşmesine yardımcı olabilmektedir. Hazırlanan karışımların kür halinde düzenli bir biçimde kullanılması çok önemlidir. Bu organik bitki kürü sırasında mutlaka B vitamini içeren sebze ve meyveler veya B kompleks vitaminleri ile takviye yapılmalıdır.

EGZAMA SOLUSYONU
Adaçayı 1 tutam
Civanperçemi 1 tutam
Biberiye 1 tutam
Gliserin 1 çorba kaşığı
Portakal yağı 2 damla
Yarım litre kaynamakta olan suyun içerisine konulan bitkiler bir taşım kaynatılarak süzülür. Ilık halde iken gliserin ve portakal yağı ilave edilir. Buzdolabında saklanmak üzere gün içinde 2-3 kez sorunlu bölgeye sürülür.

EGZAMA POMADI
Vazelin 40 gr
Portakal yağı 3 damla
Buğday yağı 5 damla
Ceviz yağı 5 damla
Isırgan yağı 5 damla
Vazelin içerisine belirtilen yağ miktarları yavaş yavaş ilave edilerekkarıştırılır. Elde edilen karışım buzdolabında saklanmalıdır. Gün içinde 2-3 kez egzama solusyonundan sonra sorunlu bölgeye uygulanmalıdır.

EGZAMA ÇAYI
Isırganotu 1 tutam
Ebegümeci 1 tutam
Adaçayı 1 tutam
Melisa 1 tutam
Verilen bitkiler harmanlanarak cam bir kavanoz içerisine konur. Her bir su bardağı için bir çorba kaşığı ölçü olmak üzere demleme yapılır. Yemeklerden bir saat önce veya sonra günde 2 su bardağı içilir.

EBEGÜMECİ:
Cildi sakinleştirir, onarır. Lapası haricen yara ve çıbanların iyileşmesini sağlar. Egzama ve deri sorunlarında etkilidir. Cilt hassasiyetini azaltır. Doku onarıcıdır.

CİVANPERÇEMİ:
Kan dolaşımını hızlandırır. Ciltteki mantar ve egzamalarda etkilidir. Yaralarda etkisi yüksektir. Saç dökülmesi ve saç sorunlarında etkilidir.


HERBALİST IŞIK KIRKIZ