10 bin kişilik aşure dağıtıldı

Niğde Belediyesi, Niğde Üniversitesi başta olmak üzere pazar ve sokaklarda 10 bin kişilik aşure dağıttı.

Giriş Tarihi 20 Aralık 2010, 00:00 Güncelleme 20 Aralık 2010, 17:44
10 bin kişilik aşure dağıtıldı

İÇİNDEKİLER

Muharrem ayının 10. günü olan Aşure günü nedeniyle Niğde Belediyesi de hazırladığı aşureyi vatandaşa dağıttı.

Öğle saatlerinde ilk olarak Niğde Üniversitesi kampüs alanında başlatılan aşure dağıtımına Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, üniversite rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Aşure dağıtımında konuşan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, kent-üniversite işbirliğinin en güzel örneklerinden birinin yaşandığını belirterek, "Bu yıl ilki düzenlenen Aşure dağıtımı öğrencilerim açısından oldukça önemli. Eğitimi nedeniyle ailesinden uzakta olan, gurbette çalacak kapısı olmayan bu çocukların sanki kendi evlerindeymiş gibi özlemini duydukları aşureyi önlerinde hazır bulmalarının onlar için çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerime bu duyguyu yaşatan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da, bu yıl ilki yapılan aşure şenliğinin bundan böyle geleneksel bir hal alması için mücadele vereceklerini belirterek, "Burada yaşayan öğrencilerimiz bizim de çocuklarımız. Onların mutluluğu bizim de mutluluğumuz. Bu yıl ilkini yapıyoruz ancak bundan böyle geleneksel olarak gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Aşure kazanlarının önünde kuyruk oluşturan öğretim üyeleri ve öğrenciler, yaz ayından kalma sıcak bir günde aşurelerini aldı.