Günde 1,5 TL'ye sınavsız 2. üniversite

Anadolu Üniversitesi, 4 yıllık üniversite mezunlarına ya da öğrenimlerine sürdürenlere günde 1,5 TL'ye sınavsız 2. üniversite imkanı sunuyor.

Giriş Tarihi 20 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 20 Ekim 2010, 16:22
Günde 1,5 TL’ye sınavsız 2. üniversite

İÇİNDEKİLER

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, uzaktan öğretim sistemi Açıköğretim ile 2 yıllık, 4 yıllık üniversite mezunlarına ya da öğrenimlerini sürdürenlere günde 1,5 TL'ye sınavsız 2. üniversite imkanı sağladıklarını söyledi.

Prof. Dr. Aydın, gazetecilere verdiği yemekte yaptığı konuşmada, yaşam boyu eğitimin artık dünya gerçeği olduğunu, değişen koşullar içinde sürekli insanların kendilerini geliştirmeleri gerektiğini belirtti.

Sınavsız 2. üniversite sistemini bu yıl ön plana çıkardıklarını ifade eden Prof. Dr. Aydın, şöyle konuştu:

"Yaptığımız incelemelerde işletme, iktisat ve açıköğretim fakültelerinin programlarını 2. üniversite olarak okumak için ÖSS'ye giren 20 bin kişi olduğunu belirledik. Yani sınavsız kayıt yaptırabilecek 20 bin kişinin boşuna ÖSS'ye girmiş olduğunu saptadık. Burada bir duyuru eksikliği olduğunu anladık ve 2. üniversite imkanını daha iyi anlatmaya karar verdik. Uzaktan öğretim sistemi Açıköğretim ile 2 yıllık, 4 yıllık üniversite mezunlarına ya da öğrenimlerini sürdürenlere günde 1,5 TL'ye sınavsız 2. üniversite imkanı sağlıyoruz. 2 bin lira ödeyerek 4 yıllık üniversite bitirebiliyor insan. Kendini yenilemek isteyen, 2. üniversite mezunu olmak isteyenler için bulunmaz bir fırsattır bu. İşletme, iktisat, uluslararası ilişkiler, 2 yıllık ön lisans programları. Toplam 38 program var. 7'den 77'ye her yaş grubuna hitap eden bir sistem bu.