Serinlemek isterken öldü

Sıcaklardan bunalan ve serinlemek için Beydağ baraj gölüne giren üç kişiden biri boğularak öldü

Giriş Tarihi 05 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 05 Ağustos 2010, 11:14
Serinlemek isterken öldü

İÇİNDEKİLER

Olay, dün Beydağ Baraj gölünde meydana geldi.

Motosikletleriyle Beydağ Barajına gelen Fatih Keskin (16), Levent Dikilitaş (17) ve Mustafa Yıldırım isimli gençler serinlemek için suya girdi. Üstlerindeki kıyafetlerle baraj gölüne girdikleri öğrenilen gençlerden Fatih Keskin ve Mustafa Yıldırım Keskin boğulma tehlikesi atlatarak kıyıya çıkmayı başardı. Ancak Levent Dikilitaş baraj suyunda kayboldu.

Jandarmaya haber verilmesinin ardından bölgeye 112 sağlık personeli ve arama kurtarma ekibi sevk edildi.
Levent Dikilitaş için gece boyu arama çalışması yapan ekipler talihsiz gencin cesedine sabah saatlerinde ulaştı. Dikilitaş'ın cansız bedeni gölün kenarına çıkarıldı. Boğulmaktan son anda kurtulan Fatih Keskin ve Mustafa Yıldırım 112 ekipleri tarafından Ödemiş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay yerine gelen Beydağ Kaymakamı Cengiz Gergibozan yaşanan durumla ilgili bilgi aldı. Kurtarılma umuduyla arama çalışmalarını izleyen boğulan gencin ailesi baraj gölü kenarında büyük bir üzüntü yaşadı.

Beydağ Kaymakamı Cengiz Gergibozan, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk ve Beydağ Emniyet Müdürü Levent Akbaş vatandaşları göle girmemeleri konusunda uyardı.