91 yaşında yaptığına bak!

Görenler gözlerine inanamadı, 91 yaşındaki bu adam...

Giriş Tarihi 04 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 04 Ağustos 2010, 14:11
91 yaşında yaptığına bak!

İÇİNDEKİLER

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Ölüdeniz'de bulunan bin 800 metre rakımlı Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atlayan 91 yaşındaki İngiliz turist, ailesi ve tatil yapan turistler tarafından merakla izlendi. İlçeye tatile gelen Albert Lewis, sağlıklı olduğunu belirterek, gerekli uçuş eğitimini almasının ardından Babadağ'dan Ölüdeniz'e pilot Hikmet Ferudun Keleş ile tandem uçuş yaptı.

Ölüdeniz üzerinde 25 dakika boyunca uçan 91 yaşındaki Lewis, başarılı bir uçuşunun ardından pilot tarafından Ölüdeniz sahiline indirildi. Lewis, İngiltere'de mobilya şirketinden emekli olduğunu belirterek, şunları söyledi: ''Ailem ile ilk kez Ölüdeniz'e geldik. Askerlik dönemimde Kuzey Afrika, Fransa ve Yunanistan'da savaşlara katıldım. 800 metreden paraşütle iniş yaptım. Ancak hiç yamaç paraşütü denemesi yapmamıştım.

Ölüdeniz'de yamaç paraşütlerini görünce dayanamadım. Uçmaya karar verdim. Bu yaşta adrenalin yaşamaktan çok mutlu oldum. Pilotuma ve şirket yetkililerine teşekkür ediyorum.'' Yamaç paraşütü pilotu Hikmet Ferudun Keleş ise, kalkışta diğer pilot arkadaşlarının yardımda bulunduklarını ifade ederek, '' Rüzgar çok uygundu. Çok rahat uçtuk. Bir ara gözlerini kapattı. Eski günlerini yaşadı. Uçuş yapan en yaşlı kişi olarak Ölüdeniz tarihine geçti'' dedi.