İnegöl'de gergin gece!
Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde Doğu kökenli gençlerle ilçe sakinleri arasında çıkan kavgada 5 kişi yaralandı.
Bursa takviye birlikler sevk edilirken, Vali Şahabettin Harput da ilçeye gitti. Gerginliği devam ettiği ilçede jandarma da giriş ve çıkışlarda önlem aldı, araçlar arandıktan sonra geçişlerine tek şeritten izin veriliyor.
Olay, saat 21.30 sıraladrında Orhaniye Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Doğu kökenli şoförün kullandığı minibüsün önünü kesen mahalleli gençler, bir daha buradan geçmemesi konusunda uyardı. Çıkan tartışma sonucunda tartaklanan Doğu kökenli genç uzaklaştıktan bir süre sonra beraberinde arkadaşları ile tekrar mahalleye geldi.
Gençlerin bulunduğu kahveye dalan Doğu kökenliler, ellerinde bıçak ve sopalarla etraftakilere saldırdı. Çıkan kavgada Selahattin O, Metin B, Şaban D ve isimleri henüz belirlenemeyen iki kişi olmak üzere 5 mahalleli genç, bıçak darbeleriyle çeşitli yerlerinden yaralanırken, saldırganlar ise kaçtı.
Yaralılar İnegöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken polisin olayla ilgili başlattığı çalışma sonucu Mehmet Şerif S., Mehmet S. ve Şenol S. olduğu öğrenilen üç şüpheli yakalanak gözaltına alındı.
Olayın duyulması üzerine hastane bahçesinde toplanan ve sayıları kısa sürede bini aşan ilçe sakinleri, 3 kişinin gözaltına alındığını öğrenince buradan zanlıların bulunduğu Merkez Karakolu'na gittiler. Şüphelilerin kendilerine verilmesini isteyen öfkeli kalabalık ile polis arasında arbede yaşandı.
Çıkan olaylarda 3 polis memuru yaralanırken, 6 polis aracı, 1 savcılığa ait araç, 1 zabıta aracı ve 2 sivil otomobil öfkeli kalabalık tarafından ateşe verildi, polis merkezinin bazı camları da kırıldı. Polis, havaya uyarı ateşi açarak, öfkeli kalabalığı güçlükle polis merkezinden uzaklaşdı. Gerginliğin arttığı ilçeye Bursa'dan ilçeye takviye ekipler ve panzerler sevk edildi. Bursa Valisi Şahabettin Harput da ilçeye gitti.
Öfkeli kalabalık polis merkezi çevresinde bekleyişini sürdürürken, jandarma da ilçe giriş ve çıkışlarında önlem aldı. Araçları arayıp içindekilerin kimlik bilgileri sorgulandıktan sonra tek şerit halinde geçişlerini izin veriliyor.
GÜVENLİK KAMERALARI OLAYLARDAN ÖNCE KIRILDI
Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde bugün yaşanan olaylar öncesi, bazı banka ve alışveriş merkezlerinin güvenlik kameralarının kırıldığı tespit edildi. Gerginlik devam ederken, polis kalabalıktan 3 kişiyi gözaltına aldı. Öfkeli kalabalık, bu kez gözaltına alınan 3 arkadaşlarının bırakılmasını istedi.
Bursa'dan 40 kişiden oluşan bir başka çevik kuvet ekibi de İnegöl'e gönderildi.
Bu arada çıkan olaylarda yakılan 8 araçtan 6'sının polis, birinin savcılığa, birinin ise zabıtaya ait olduğu belirtildi.