Aşırı hız ve dikkatsizlik bir can daha aldı

İzmir’in Bornova ilçesinde aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu meydana gelen kazada ağır yaralanan Ahmet Demir (16), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Sürücünün ehliyetsiz olduğu öğrenilirken yaralanan 2 kişi de tedavi altına alındı.

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2010, 00:00 Güncelleme 01 Temmuz 2010, 14:57
Aşırı hız ve dikkatsizlik bir can daha aldı

İÇİNDEKİLER

Kaza, saat 00.30 sıralarında Ankara Caddesi'nde meydana geldi. Doğanlar Mahallesi'nde oturan üç arkadaş, Edip K.'nin babasına ait 35 AU 7034 plakalı otomobille gezmeye çıktı. Sürücü E.K. (18), aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu Kipa Alışveriş Merkezi karşısındaki yaya alt geçitlerinin girişinde direksiyon hakimiyetini kaybederek, yol kenarındaki beton aydınlatma direğine çarptı. Ehliyetsiz araç kullandığı öğrenilen E.K.'nin, seyir esnasında başka bir arabayla yarış yaptığı iddia edildi.
Kazada E.K. ve Serkan Y. (19) hafif yaralanırken hastaneye kaldırılan Ahmet Demir ise hayatını kaybetti. E.K.'nin ceza almaması için olay yerine gelen arkadaşı Murat C. (22), polislere kendisinin sürücü olduğunu beyan ederken Demir'in öldüğü haberinin duyulmasından sonra ifadesini değiştirerek, arkadaşını kurtarmak için yalan söylediğini itiraf etti.
Tedavisi yapılan E.K., Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polislere yalan beyanda bulunan M.C. ise işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Demir'in ölüm haberini alan yakınları sinir krizi geçirdi.